Mindeord: Farvel til Skærbæk-høvdingen

Mindeord: Farvel til Skærbæk-høvdingen

Mindeord ved tidligere borgmester Peter A. Petersens død. Af formand for Venstre i Tønder Kommune, Hans Schmidt Lindholm, Sct. Hansvej 61, Bredebro.

Skærbæks gamle Venstre-høvding gennem 12 år, Peter A. Petersen, er død i en alder af 89 år. Hans bortgang giver mange minder. 

Han var som borgmester i Skærbæk kendt for at holde på pengene og sikre en velgennemtænkt husholdning. Med sine store forhandlingsevner prægede han ikke kun sin hjemkommune, men også de daværende øvrige kommuner på den sønderjyske vestkyst.

I Skærbæk gjorde han det så godt, at han efterhånden blev kommunens ubestridte høvding. Han lagde stor vægt på, at byrådsmedlemmerne skulle møde borgerne. En sund praksis som medvirkende har inspireret Venstre i Tønder Kommune til, at vi i dag afholder åbne arrangementer for alle og at enhver er velkommen til de månedlige gruppemøder.

Mange husker ham også for sin aldrig svigtende interesse for Den Europæiske Efterskole i Rejsby, som han kaldte ”vores efterskole” på grund af efterskolens store betydning for egnen.

Selv vil jeg mindes Peter A. Petersen, fordi han altid var en behagelig og vidende person at tale med, når jeg mødte ham i Venstre-sammenhæng.

Tankerne herfra går til Agner og Anders med familier, børnebørn og oldebørn samt venner og naboerne i Rejsby for hvem Peter, til det sidste, var en berigende del af livet og hverdagen.

Æret være Peter A. Petersens minde.

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT