Ny kæmpe attraktion på Gram Slot

Ny kæmpe attraktion på Gram Slot

I andet halvår 2025 åbner der endnu en attraktion på Gram Slot. Børge Hinsch Fondens trofæsamling, Europas største offentligt tilgængelige trofæsamling, rykker til Gram Slot. Helt præcist får den til huse på det store nyistandsatte loft på avlsgården, Gramgård, der hører til Gram Slot.

Børge Hinsch, var eventyrer og jæger, og rejste gennem sit liv til de fleste lande i verden. Det er også gennem disse mange rejser, han opbyggede sin store trofæsamling, som efter hans død i 1995 blev offentlig tilgængelig, og gennem 25 år stod som museum og attraktion på loftet af Valdemars Slot.
 
Men nu har samlingen fået nyt hjem og i sommeren 2025 kan man nu se og opleve samlingen på Gram Slot.
 
Sammen med trofæudstillingen rykker også naturvejleder Claus L. Olesen ind. Han er leder for den naturskole, som hører ind under Børge Hinsch Fonden.
 
Børge Hinsch Fondens Naturskole får til huse i et af husene i parken ved Gramgård, hvor der ikke er langt til hverken å, sø, lund, marker eller trofæudstillingen.
 
”At Børge Hinsch Fondens trofæudstilling og ikke mindst den tilhørende naturskole, med Claus Olesen i spidsen, rykker ind på Gram Slot, kommer til at give os et kæmpe boost rent oplevelsesmæssigt, for det er virkelig en meget spektakulær udstilling.
 
Men også på formidlingssiden, i forhold til vores natur og landbrug, bliver vi styrket helt enormt, når Claus, bliver en del af holdet hos os”, fortæller Svend Brodersen, direktør på Gram Slot.
 
Han fortsætter; ”Selvom Claus endnu ikke er flyttet til Sønderjylland, så er han allerede i fuld gang med at komme med gode idéer til, hvordan vil skal lave formidling for både børn og voksne, men også til grupper og virksomheder. Så vi glæder os enormt til at få dette ben at gå på især i forhold til formidling af den skønne natur vi har her i Gram.”
 
 
 
 

Naturen som omdrejningspunkt

At naturen betyder noget for virksomheden Gram Slot hersker der ingen tvivl om. Som Danmarks største økologiske landbrug er der fokus på dyrevelfærd, fra køerne til de mindste insekter på markerne. Men også jorden og planterne er i fokus, for som Svend Brodersen udtaler så; ”hænger det hele sammen i en enhed. Det har vi mennesker blot en tilbøjelighed til at glemme.”
 
Med Claus Olesen som en del af hverdagen på Gram Slot kommer der meget mere fokus på naturformidlingen, og man kan godt glæde sig til at komme til at opleve naturen helt tæt på og ofte på en måde som man måske ikke lige er vant til. Claus Olesen har nemlig, gennem sine mange år som naturvejleder, mange spændende tricks i ærmet.
 
”Jeg har jo levet med og i naturen i mange år efterhånden, og brænder for at formidle naturen og alt det det den giver os, når bare vi behandler den med respekt. Og at kunne kombinere alle mine erfaringer med det økologiske landbrug, som Gram Slot driver, giver helt unikke muligheder for at lave noget helt specielt”, udtaler Claus Olesen.
 
Børge Hinsch Fondens trofæsamling rummer således museum og naturskole og begge dele åbner i sommeren 2025 og man kan læse mere om Fonden og naturskolen på www.bhfnaturskole.dk
Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT