Banner artikler

Annonce

Festivalgudstjeneste i Tønder Kristkirke: En aften med musik og fællesskab

Festivalgudstjeneste i Tønder Kristkirke: En aften med musik og fællesskab
Tønder Kristkirke var fyldt til randen med begejstrede gæster, da omkring 700 mennesker deltog i en stemningsfuld festivalgudstjeneste den 20. august 2024.
 
Der kom så mange, at der var en del som måtte stå op under festivalsgudstjenesten. Folk måtte også stå i lang kø for at vente på at de kunne komme ind og deltage i festivalsgudstjenesten.
Nogle af de første havde ventet i et godt stykke tid for at kunne komme ind og få en god plads i kirken så de kunne se hvad der foregik i den godt 1 1/2 time lange gudstjeneste.
 
Arrangementet var en del af fejringen af Tønder Festivals 50-års jubilæum og bød på en unik blanding af musik og fællessang.
 
 
 
 
 
Musikalsk Indslag af Drones & Bellows
Bandet Drones & Bellows spillede en central rolle i gudstjenesten og bidrog med deres karakteristiske lyd, som kombinerer traditionelle folkemusikelementer med moderne toner. Deres optræden blev mødt med stor begejstring og mange klapsalver fra publikum i de to omgange de spillede mellem fællessamlerne.
 
Festivalsgudstjenesten ved ledet af sognepræst Kirsten Elisabeth Christensen
Sognepræst Kirsten Elisabeth Christensen ledte gudstjenesten med varme og indlevelse. Hendes prædiken og de fælles salmer skabte en følelse af samhørighed blandt de fremmødte. Organist Steen Wrensted Jensen akkompagnerede på orgel og bidrog til den musikalske oplevelse
 
Kirsten kom ind på at det er ligesom at være til guldbryllup når festivalen fejrer 50 års jubilæum
 
I sin prædike kom sognepræsten ind på at de 50 år er mange år, hvor folk er kommet og har delt musikalske oplevelser
 
"Stemning på festivalspladsen er også som vi ser her i kirken ved denne festivalsgudstjeneste", fortalte Kirsten i sin prædiken, hvilket udløste et stort bifald for hendes prædiken om Tønder festivalen og dens 50 år den har været i Tønder. Kirsten E Christensen talte også om den spæde start hvor alle kendte hinanden til nu hvor mange tusinder samles om musikken
 
 
 

En Aften at Huske

Festivalgudstjenesten var gratis og krævede ingen tilmelding, hvilket gjorde det muligt for alle interesserede at deltage.
 
Kombinationen af musik, fællessang og prædiken skabte en mindeværdig aften, som mange vil huske længe
Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT