European Folk Day på Hagge's

European Folk Day på Hagge's

Arkivleder Birgitte Thomsen ses her ved overrækkelse af Frivillighedsprisen som lokalarkiverne i Tønder kommune modtog under TønderFestivalen.

European Folk Day markeres med spændende musikalsk aften på Hagge’s

Torsdag den 26. september kl. 19.00 bliver en særlig aften på Hagge’s i Tønder, når European Folk Day fejres med musik og fortællinger. Denne begivenhed er en del af markeringen af Tønders nye Arkiv for Folk & Roots musik, som er dedikeret til at bevare og fremme folkemusikkens rige historie og betydning.

Arkivets Mission og Historie

Arkivet for Folk & Roots musik er et levende center, der fokuserer på folkemusikkens nyere historie fra begyndelsen af 1960’erne og frem. Arkivleder Birgitte Thomsen vil denne aften dele indsigter om arkivets arbejde, dets historie og fremtidige mål. Hun vil også forklare, hvordan arkivet fungerer i praksis og strækker sig ud over hele Danmark.

Musikalsk Fejring

Efter Birgitte Thomsens præsentation vil Mette Kathrine Jensen Stærk, bestyrelsesmedlem i arkivet og kendt musiker, fortælle om sin rolle i arkivet. Hun vil derefter præsentere sin musikalske fortolkning af den europæiske folkemusikdag, som fejres i hele Europa. Mette Kathrine vil blive akkompagneret af sine musikalske legekammerater, Kristian Bugge og Morten Alfred Høirup, hvilket lover en aften fyldt med inspirerende musik.

På Hagge’s er det helt naturligt, at vi er med til at markere European Folk Day, da denne musik jo netop er vores daglige omdrejningspunkt på Hagge’s – og på hvilken bedre måde end med fortællingen om, hvordan vi her i Tønder er med til at bevare folkemusikkens historie på fineste vis, som de første i Danmark”, udtaler spillestedsleder Lene Jensen.

Gratis Entré og Praktiske Oplysninger

Arrangementet er gratis og varer cirka 1½ time. Dørene åbner kl. 18.00, og det hele er arrangeret i samarbejde med Tempi. Dette er en fantastisk mulighed for at opleve folkemusikkens rige kulturarv og lære mere om det nye arkiv i Tønder.

Kom og vær med til at fejre European Folk Day på Hagge’s – en aften, der lover at være både lærerig og underholdende!

 
Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT