Tønder Kommune styrker kvaliteten i botilbud

Tønder Kommune styrker kvaliteten i botilbud

Tønder Kommune har igangsat en omfattende proces med fokus på at styrke kvaliteten i botilbud og bostøttetilbud uden døgndækning for borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. Socialudvalget har besluttet at indlede en involverende og inddragende proces, der skal sikre udviklingen af høj kvalitet i tilbuddene.

Det skriver Henning Løsche, fagchef for Børn, Unge og Familieindsatsen i Tønder Kommune i en udsendt pressemeddelelse.

Formål med processen:

  • At styrke arbejdet med kerneopgaven, herunder borgernes trivsel.
  • At forbedre samarbejdet og inddragelsen af pårørende.
  • At sikre, at botilbuddene er i naturligt samspil med civilsamfundet.
  • At sikre, at medarbejderne har de rette kompetencer og redskaber til at varetage indsatsen for målgruppen.

Barbara Krarup Hansen(S), forkvinde for Tønder Kommunes Socialudvalg, udtaler: “Resultatet af processen vil bidrage til at skabe et fælles og målrettet fokus på, hvad der kendetegner kvalitet i tilbuddene. Det vil pege på nogle fokusområder, som vil understøtte, at Voksen Socialområdet også i fremtiden leverer tilbud af høj kvalitet til borgere med psykiske og/eller fysiske funktionsnedsættelser.”

Som en del af processen blev der afholdt et borgermøde, hvor 22 borgere fra forskellige botilbud og bostøttetilbud deltog for at bidrage med deres perspektiver på kvalitetsudviklingen. Derudover er der planlagt en fælles workshop for pårørende, samråd, kontaktråd, pårørenderåd, samt repræsentanter fra LEV og SIND.

Workshoppen afholdes mandag den 16. september kl. 16.00-18.30, og formålet er at inddrage interessenternes synspunkter på kvalitet i botilbud og bostøttetilbud. Du kan tilmelde dig frem til d. 11. september på denne mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Disse initiativer vil være afgørende for at skabe et fælles og målrettet fokus på, hvordan der fremadrettet skal arbejdes med kvalitetsudviklingen i tilbuddene indenfor Voksen Socialområdet i Tønder Kommune.

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT