4 personer er kommet til skade ved kemishow

4 personer er kommet til skade ved kemishow

Lørdag eftermiddag havde Tønder Bibliotek inviteret til kemi-show, hvor studerende fra Aalborg Universitets Kemishow skulle præsenterer et underholdende og imponerende kemishow. Sådan indledte biblioteket deres præsentation af eventet, der fik en helt andet udgang. 

3 børn og 1 voksen blev såret ved en eksplosion, som skete ca ½ time inde i showet. Ingen tilskadekomne er i livsfare, oplyser Syd og Sønderjyllands Politi i en udsendt pressemeddelelse.

 

 

Derfor blev der tilkaldt politi, brand og ambulancer til den skade der skete. 

Der holder en del biler i Ritchensgade, så det var ikke helt nemt at få alle redningsbiler helt frem til skadestedet. Enkelte måtte holde på busparkeringspladsen. 

En af de personer, der var med til at udføre showet, kom svært til skade og blev bragt til behandling på sygehuset. Der er tale om en 22-årig mand. Han er uden for livsfare.

Derudover er 3 børn kommet lettere til skade. De 2 af børnene er kørt til behandling på sygehus. Det 3. barn havde mindre skader, der ikke var behandlingskrævende. 2 af børnene blev hurtigt tilset af både læge og paramedicinere, som også kom til stede. Begge børn blev kørt til sygehus efter at de havde fået behandling på trappen ind til biblioteket. 

Efterfølgende kom en far ud med sin dreng, som man kunne se var blevet ramt i hovedet.

Et held at der ikke skete mere

Vores mand på stedet fortæller, at et vidne, som bor på den anden side af den nu nedlagte togbane kunne høre braget fra eksplosionen hjemme hos sig selv. Han tænkte straks på om det var på biblioteket eller hotellet, som ligger over for. 

Med det store brag, så er det et held at der ikke er flere som er blevet skadet med den kraftige eksplosion, som skete.

I alt var 40 personer til stede til det udsolgte arrangement, hvor en billet havde kostet 50,- kr, fremgår det af Tønder Bibliotekts hjemmeside.

Forældre til alle tilskadekomne børn er underrettet, oplyser Politiet.

 

 

Stedet blev efterfølgende undersøgt 

I første omgang efter at eksplosionen var sket, sendte Tønder Frivillige Brandværn ca 8-9 røgdykkere ind i bygningen, og senere var det brandfolk fra Aabenraa Kemi som gik ind og rensede stedet for de sidste kemistoffer på stedet. 

Et ekspertberedskab har undersøgt stedet, og der er ikke farlige kemikalier på stedet. Når undersøgelserne er afsluttet, vil stedet blive frigivet.

Arbejdstilsynet er nu til stede for at foretaget undersøgelser, da der er tale om en arbejdsulykke.

Der arbejdes lige nu på at sikre, at alle deltagere får mulighed for at tale oplevelsen igennem og modtage den nødvendige støtte. Syd- og Sønderjyllands Politi, Beredskabet, biblioteket og Tønder Kommune arbejder tæt sammen for at håndtere situationen.

Hvis man har været på biblioteket under eksplosionen og efterfølgende bliver opmærksom på behandlingskrævende skader, bedes man kontakte skadestuen.

Hvis man har været til stede og har akut behov for at tale med en psykolog om oplevelsen, kan Henrik Thaysen Dam, Tønder Kommune, kontaktes på tlf. 2055 0265.

 

 

Er ude flere gange med Kemishow

Studerende på 3.-10. semester på Aalborg Universitet, er ude flere gange med et kemishow, hvor de gerne vil præsentere et underholdende og imponerende kemishow fyldt med ild, bang, flotte farver, kemiske reaktioner og lærerig viden for både store og små. Sådan stod i præsentationen for kemishowet lørdag eftermiddag. 

Endvidere lyder det "Efter showet kan hele familien dykke ned i verdenen af hverdagens kemi i workshoppen. Her kan I selv prøve kræfter med eksperimenter, smage på kemien og røre ved stofferne, alt sammen under kyndig vejledning fra de kemistuderende fra Aalborg Universitet. Det er en sjov og lærerig mulighed for at udforske naturvidenskaben på en praktisk og forståelig måde, hvor alle, uanset alder, kan deltage og lære noget nyt."
 
 
 
Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT