Tønder Kommune styrker indsatsen for sårbare familier med etablering af Familieværksted i Toftlund

Tønder Kommune styrker indsatsen for sårbare familier med etablering af Familieværksted i Toftlund

Tønder Kommune fortsætter sit engagement i at støtte sårbare familier med oprettelsen af et Familieværksted i Toftlund. Dette skridt kommer som en del af kommunens samarbejde med Frelsens Hær, der har vist sig at være en værdifuld partner i det forebyggende arbejde på det sociale område.

Det nye Familieværksted i Toftlund vil fungere som en satellitenhed til det eksisterende Familieværksted i Tønder og har til formål at sikre bedre adgang til støtte for familier bosat i den nordlige del af kommunen. Den geografiske placering vil gøre det lettere for disse familier at drage fordel af de ressourcer og tilbud, som Familieværkstedet tilbyder.

Det eksisterende Familieværksted i Tønder har opnået positive resultater efter tre års virke med en stærk tilslutning fra både voksne og børn. Derfor er etableringen af en satellitenhed i Toftlund et naturligt skridt for at sikre, at flere familier kan drage fordel af dette tilbud.

"Vi er glade for at kunne udvide vores indsats for sårbare familier i Tønder Kommune med etableringen af Familieværkstedet i Toftlund," udtaler forkvinde for Socialudvalget, Barbara Krarup Hansen og fortsætter:

"Partnerskabet med Frelsens Hær er et eksempel på, hvordan offentlige og frivillige aktører kan arbejde sammen om at skabe positive forandringer i vores lokalsamfund"

Partnerskabsaftalen mellem Tønder Kommune og Frelsens Hær indebærer en årlig kommunal støtte på 200.000 kr. i 2024 og 2025, finansieret af NGO-puljen. Denne aftale supplerer det eksisterende projekt, der løber fra 2021 til 2025 og er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond med 10,7 millioner kroner.

Familie Værkstedet i Toftlund, Jyllandsgade 3 i Toftlund, åbner onsdag den 19. juni klokken 16.

FAKTA:

  • Familie Værkstedet i Tønder har et højt aktivitetsniveau med over 100 besøgende hver uge. Familie Værkstedet er et socialt mødested for sårbare familier.
  • Familieværkstedet er resultatet af et tæt partnerskab mellem Frelsens Hær og Tønder Kommune med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
  • Familieværkstedet tilbyder en bred vifte af aktiviteter og ressourcer, herunder samtaler, samvær, mentorordninger, gruppeforløb, og fællesspisning, med det formål at styrke familiers livsmestring og fremme deltagernes engagement i uddannelse eller job.

 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT