Slesvigske Køreselskab Modtager 75.000 kr. fra Norlys Vækstpulje

Slesvigske Køreselskab Modtager 75.000 kr. fra Norlys Vækstpulje
Slesvigske Køreselskab er en forening i det sønderjyske, der samler medlemmer omkring vores fælles interesse for at bruge heste til hestevognskørsel, tømmertræk og pløjning med hest. Selskabet har 75 medlemmer og arrangerer i løbet at året en række forskellige stævner og arrangementer der alle har til formål, at vi kan samles omkring vores fælles interesse for at bruge heste i forbindelse med hestevognskørsel.
 
I 2023 besluttede Haderslev Kommune at lukke Slesvigske Vognsamling, der bestod af en unik samling af mere end 100 historiske hestevogne. Slesvigske køreselskab fik mulighed for at overtage 14 af disse vogne, alt fra Rustvogn til herskabs-kareter. Målet vor at bringe disse vogne i forsvarlig køreklar stand, så de gamle hestevogne igen kunne ses til stævner og hestearrangementer rundt om i landet.
 
Til projektet med at restaurerer de gamle hestevogne har Slesvigske Køreselskab modtaget 75.000 kr. fra Norlys Vækstpulje. Denne flotte donation gør, at vi kan påbegynde det store arbejde med de gamle hestevogne.
 
"Søndag den 16. juni afholder Slesvigske Køreselskab et arrangement i Højer i forbindelse med den nationale Mølledag. Her forventer vi at se nogle af de gamle Hestevogne i brug. fra kl. 11.00 vil der være en præsentation af alle deltagerene og hestevognene foran Højer Mølle. Denne dag vil der også være en repræsentant fra Nordlys tilstede der officielt vil overrække den fine donation." fortæller formanden for SKS Jens Boddum i en udsendt pressemeddelelse. 
 
Slesvigske vognsamling er meget taknemmelig for at Norlys har muliggjort arbejdet med at renovere antikke hestevogne og bringe dem i køreklar stand.
Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT