Banner artikler

Annonce

Containerdødsbo gemte på over 100 kunstværker

Containerdødsbo gemte på over 100 kunstværker

Der ventede Auktionshuset Sønderjylland noget af en overraskelse, da de forleden skulle tømme et dødsbo. For dødsboet var ikke et traditionelt hus med almindeligt indbo, men derimod 5 containere, som havde gjort det ud for Højer-kunstneren Peter Evald Madsens hjem siden 2017, hvor stormen raserede hans lille hus og fik gavlene til at kollapse.

Kunstværker gemt i skrald

Blandt affald, skrald og gammelt skrammel, som containerne var fyldt op med, fandt auktionshuset mere end 100 unika kunstværker af den semikendte kunstner.

”- Vi har forsigtigt reddet alle kunstværkerne ud og gjort dem rene, så de nu er klar til salg”, fortæller direktør Pia Dyring Lassen fra Auktionshuset Sønderjylland. ”Der er en god blanding af både skulpturer, malerier og bordkunst. Materialerne spænder fra sten og marmor, over træ og læder til bronze og messing. Alt sammen i en meget unik og stemningsfuld stil. Han var en meget produktiv herre, og selv om han ikke hørte til de allermest kendte danske kunstnere, er mange af hans kunstværker vundet bred anerkendelse og blevet solgt på forskellige auktioner i både ind- og udland de senere år”.

Der lyder videre i den udsendte pressemeddelelse

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT