Banner artikler

Annonce

Søg om støtte til at bæredygtighedscertificere din virksomhed

Søg om støtte til at bæredygtighedscertificere din virksomhed

Nu kan små og mellemstore virksomheder inden for kyst- og naturturismen ansøge om tilskud til forberedende aktiviteter ifm. deres bæredygtighedscertificering. Det kan ske via en ny ansøgningsrunde i EU-projektet COASTOUR

EU-projektet Coastour's programmål er at fremme en bæredygtig og omstandsdygtig omstilling af virksomheder i de kyst- og naturnære geografier. Derfor kan man som virksomhed søge om en ’voucher’, der kan bruges til fx at gennemføre forberedende analyser, kompetenceudvikling eller andre indsatser, der kan styrke virksomheden i at opnå en bæredygtighedscertificering.

Der er EUR 144.000,00 til uddeling blandt danske turismevirksomheder til grøn og digital omstilling. Det muligt at søge op til EUR 9.000 for hver virksomhed. Ansøgervirksomheden skal have SMV-status (små- og mellemstore virksomheder inkl. microvirksomheder), og der er ikke krav om medfinansiering for at kunne få tildelt tilskud fra COASTOUR.

Pengene kan virksomhederne bruge til at dække omkostninger i forbindelse med ansøgning til EU’s eco-label/EMAS certificeringer, forundersøgelser, fremstilling af prototyper, pilot tests, demonstrationer, IT-systemer, eksterne konsulenter, deltagelse i kurser inden for en bred række af emner inden for grøn og digital omstilling samt rejseomkostninger i forbindelse med deltagelse i turisme events m.m.

Projektets formål er også at styrke konkurrenceevnen, modstandsdygtigheden og bæredygtigheden for europæiske SMV-virksomheder indenfor landdistrikts-kystturisme. Ligeledes skal det styrke af bæredygtighedsrådgivningsstøtte til økosystemsynergier med allerede eksisterende europæiske bæredygtigheds-certificeringer og -værktøjer (EMAS, Ecolabel, etc.)

Hvem står bag COASTOUR? 

COASTOUR er et internationalt EU-projekt, som er ledet og ejet af NordDanmarks EU-kontor. Udover Dansk Kyst- og Naturturisme er også turismeorganisationer og destinationsudviklingsselskaber i Italien, Portugal, Slovenien og Litauen projektpartnere i projektet. COASTOUR er finansieret af EU's Single Market Programme, der har bevilget € 2,2 mio til initiativet, der løber i perioden 1. januar 2023 – december 2025.

Der er ansøgningsfrist d. 28. august 2024

Falder din virksomhed indenfor ansøgningskriterierne så kan du Du søger via ansøgningsskemaet her: https://da.surveymonkey.com/r/MRHPK6M. (Skemaet er på engelsk, men det er tilladt at udfylde skemaet på dansk).

Yderligere oplysninger findes på Kyst og Naturturismes webside, som du kan komme til ved at trykke på dette link

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT