Nyt sportsakademi styrker os fortæller TM Tønder

Nyt sportsakademi styrker os fortæller TM Tønder

TM Tønder Håndbold A/S roser et nyt tiltag på Det Blå Gymnasium Tønder, hvor man fra næste skoleår starter et nyt sportsakademi som et godt tilbud til Tønder Kommunes unge og dygtige håndboldspillere.

Her kan eleverne kombinere især håndboldtræning med en studentereksamen på HHX, HTX og EUX Business.

“Talentudvikling er meget vigtig for TM Tønder Håndbold A/S. Vi har som en del af klubbens målsætning, at vores egne talenter skal være så dygtige, at der hvert år kommer lokale spillere ind i førsteholdstruppen,” siger formand for bestyrelsen i TM Tønder Håndbold Elite A/S, Stefan Østerby-Jørgensen.

Det vækker derfor glæde i klubben, at Det Blå Gymnasium Tønder etablerer et Sportsakademi i det kommende skoleår:

”Vi forsøger løbende at udvikle dygtige lokale spillere, og vi har en ambition om at fortsætte med dette.

Allerede i sidste sæson gav vi debut til U19-spilleren Magnus Tarp Poulsen, og i den kommende sæson er der flere talentfulde 1. års seniorspillere, der træner med 1. holds truppen,” fortæller bestyrelsesformanden.

TM Tønder oplever et kraftigt voksende antal medlemmer på ungdomssiden og fik sidste år Dansk Håndbold Syds pris som Årets Forening 2023/24.

Talentudvikling af egne spillere er en væsentlig del af strategien i TM Tønder Håndbold, og Stefan Østerby-Jørgensen understreger, at bestyrelsen har fokus på udviklingen af flere årsager:

”Håndboldspillerne bliver dygtigere og dygtigere, og kravene til den enkelte spiller er gennem de seneste år øget gevaldigt. Ikke mindst på det fysiske plan, hvor der er et stort spring fra ungdomshåndbold i U19-rækkerne op til niveauet i 1. division.

Derfor er det også meget glædeligt, at unge i Tønder Kommune nu får muligheden for at kombinere deres skolegang på Det Blå Gymnasium med både fysisk, teknisk og taktisk håndboldtræning. Nu får spillerne på fortrinsvis vores U17 og U19 hold muligheden for at træne endnu mere, samtidig med at de også får en attraktiv studentereksamen”, udtaler formand for bestyrelsen i TM Tønder Håndbold

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT