Mystik breder sig om manglende aktivitet ved Kongsmark hytterne

Mystik breder sig om manglende aktivitet ved Kongsmark hytterne

Flere læsere har henvendt sig til TønderNYT for at høre om vi kender årsagen til den manglende aktivitet ved Kongsmark hotelhytterne. 

TønderNYT har forgæves flere gange forsøgt at få kontakt til direktør for Udlejningshuse Aps Thomas Friis Larsen, hvis telefonnummer også dækker Sommerbolig Aps. Sommerbolig Aps ejes af tyske Hindenburg immobiliendienstleistungen Gmbh, der igen ejes af Helma koncernen ifølge tyske kilder. Sommerbolig Aps er køberen af hotelhytterne, som Udlejningshuse Aps har opført i Kongsmark på Småfolksvej. 

Helma Eigenheimbau har indgivet insolvensbegæring til retten i Gifhorn i Tyskland. 

Gentagne gange har TønderNYT forgæves forsøgt at få fat på direktøren Thomas Friis Larsen fra Udlejningshuse Aps for at høre hans forklaring om hvad der sker på stedet, så er vi bliver mødt med en telefonsvarer som fortæller at der er ingen ledige medarbejdere som kan tage telefonen.

mangler meget i husene

Manglende aktivitet på byggepladsen siden julen 2023

Flere læsere, som har henvendt sig til TønderNYT, fortæller samstemmende at der ikke har været aktivitet på byggepladsen, hvor hotelhytterne opføres. 

TønderNYT har også ved selvsyn bemærket at der ligger store affaldsbunker på stedet både den 12. februar 2024, hvor vi var der første gang og igen den 2. marts hvor vi igen var forbi stedet. Disse affaldsbunker var uberørte i den periode og ligger stadig uberørte hen uden at blive fjernet. Flere har oberserveret at varmepumper ikke tilsluttet,  i flere huse er køkkener ikke færdigmonteret, lister gulve m.m. mangler færdiggørelse og at udenoms arealer hellere ikke er færdiggjorte.

Efter det vi kan konstatere, så er der ingen af de hotelhytter som ligger ud til Småfolksvej, der er indrettet færdigt. 

Vi ville gerne have spurgt direktøren for Udlejningshuse Aps Thomas Friis Larsen om følgende, som nu står ubesvaret hen, da vi ikke kan få kontakt med ham om det at der ikke sker noget på byggepladsen skyldes sammenhæng med den insolvensbegæring som tyske Helma-koncern har indgivet til rettet i Gifhorn?

Ligeledes spørger nogle læsere, som har henvendt sig til TønderNYT om hvad vil det betyde for byggeriet at der ikke har været aktivitet siden julen 2023 og hvornår vil man komme igang igen?

En anden læser, hvis identitet vi kender, men som gerne vil holdes anonym, fortæller, at et familiemedlem har arbejdet på pladsen, og at de ikke har modtaget betaling på det seneste. 

En læser oplyser til TønderNYT, at et af de firmaer som har arbejdet på byggepladsen har stillet krav om betaling senest mandag ellers ville de gå igang med at tage deres materialer de har opsat ned igen - vi ville gerne høre direktør Thomas Friis Larsen om dette er korrekt at de har fået et sådant krav?

Endelig ville vi også gerne havde spurgt direktøren Thomas Friis Larsen fra Udlejningshuse Aps om det er korrekt at de har anlagt en voldgiftssag om at fundamenterne ikke opfylder de krav de skal mod det firma, der har lavet fundamenterne til husene på byggegrunden? Det oplyser en læser til TønderNYT, som samtidig påpeger at der ikke kan indledes en konkursbegæring mod Udlejningshuse Aps sålænge denne voldgiftssag kører. 

Alle disse svar står nu ubesvaret hen, da det ikke indtil videre har været muligt at få kontakt til Thomas Friis Larsen.

Samtidig erfarer TønderNYT, at det lysanlæg der sammen med videoovervågning af byggepladsen var opsat er taget ned i den uge vi netop er ved at være færdig med. 

 

Ikke til leje i 2024

Hotelhytterne har tidligere været sat til leje her i 2024, men på DanCenters webside fremgår det nu at hotelhytterne først kan lejes fra den 4. januar 2025. Det har ellers tidligere fremgået at de var klar til udlejning fra påsken 2024 som er sidst i denne måned. 

Ejer indgivet insolvensbegæring til tysk ret

Som det tidligere har fremgået i de danske medier, har Udlejningshuse Aps solgt Hotelhytterne til Sommerbolig Aps. 

Bag Sommerbolig står tyske Hindenburg immobiliendienstleistungen Gmbh, hvis direktør Karl-Heinz Maerzke også står bag Helma Eigenheimbau AG, som han ifølge immobilienmanager.de ejer 31% af det børsnoteret selskab. 

Helma Eigenheimbau AG skulle ifølge samme tyske side havde indgivet insolvensbegæring til retten i Gifhorn i Tyskland. Her har de så fået 3 måneder til at rekonstruere selskabet der har 170 ansatte. 

Firmaet Helma Eigenheimbau AG er børskursen ifølge Borsentreff.de faldet fra godt 16 eur i marts 2023 til nu at være på 0,27 eur pr aktie. Omsat til børsværdi af firmaet svarer det til et fald fra 64 mio eur til lige godt 1 mio eur med dagens kurs på børsen. Helma koncernen har en samlet gæld på 234 mio euro (ca 1,771 mia kroner) oplyser Borsentreff.de

Med den indgivet insolvensbegæring til retten i Gifhorn, kan det forventes at det også vil få følgevirkninger for de mange datter og datterdatterselskaber som Helma Eigenheinbau AG har.med udgangen af 2022 har. 

Heriblandt for Hindenburg immobiliendienstleistungen Gmbh og det danske Sommerbolig Aps. Ifølge Proff.dk har Sommerbolig Aps havde en negativ egenkapital på 190 tusind kroner og en kortfristet gæld på godt 27,6 mio kroner pr 31. december 2022. Der er ikke indgivet regnskab endnu for 2023.

Det har ikke været muligt at kunne få en kommentar fra Sommerbolig Aps til situationen, da det er samme telefonnummer som til Udlejningshuse Aps, hvor der ikke bliver besvaret opkald når vi kontakter dem. 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT