Heste Herpes i stort udbrud syd for grænsen

Heste Herpes i stort udbrud syd for grænsen
Lokal rideklub skærper nu adgangen til sine stalde efter at der er konstateret stort udbrud af heste herpes lige syd for grænsen
 
"Al færdsel i staldene er kun forbeholdt dem, der har deres daglige gang hos os" fortæller bestyrelsen for Tønder Rideklub af 1986 i et opslag på deres facebook side.
Bestyrelsen har valgt at lukke ned for al heste-trafik i den kommende periode både i ridehallen og deres udendørs baner. 
 
De skærpede begrænsninger gælder alle smede, behandlere, elever og personale med færdsel i andre stalde end TØR. Hvis de har været i andre stalde skal de komme i nyvasket og rent tøj samt sørge for at vaske hænder ved ankomst. 
 
Årsagen skyldes et stort udbrud af Heste herpes ved Niebøll, fortæller Gitte Maria Mortensen, fra Tønder RIdeklub af 1986 til TønderNYT. 
 
Gitte tilføjer til TønderNYT, at Dr. Montog har en infoaften på sin instagramprofil onsdag aften, hvor han vil fortælle mere om herpesvirusset. 
 
Hesteherpes er meget smitsomt, og kan give anledning til flere forskellige symptombilleder fortæller Netdyredoktor.dk 
 
Det kan både give luftvejsinfektioner hos plage, virusabort hos hopper samt lammelse og infektion hos føl. Herpes virusset er primært luftvejsvirus
Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT