Må forlade kommunalbestyrelse grundet betinget voldsdom

Må forlade kommunalbestyrelse grundet betinget voldsdom

Martin Karas Christiansen må forlade kommunalbestyrelsen grundet en betinget dom for simpel vold. Det oplyser Konservative i Haderslev i en udsendt pressemeddelelse. 

Tilbageholdte oplysninger om at der kørte en voldsag i over et år. "jeg har ikke fortalt det til andre end min famile og nærmeste om situationen." fortæller den nu snart forhenværende kommunalbestyrelsesmedlem.

Martin Karas Christiansen havde anket byrettens oprindelige tilsvarende dom på 30 dages betinget fængsel. Et uenigt dommerpanel i landsretten har nu stadfæstet denne votering
 
Reglerne tilsiger at hvis man sidder i et offentlig embede som eksempelvis at være valgt til kommunalbestyrelsen, så skal man forlade sit embede, når man får en dom, også selvom det er en betinget dom. 
 
Martin K Christiansen er medejer af natclubben Crazy Daizy i Haderslev og Vejen, og her ville restauratøren prøve at få beroliget en aggressiv gæst. Ifølge landsretten kommet til at gå for hårdhændet frem, da en gæst ramte en væg på sin vej ud af natklubben, fortæller Martin Christiansen i den udsendte pressemeddelelse, og fortsætter "Jeg har dørvagten og forsøger at løse situationen. Undervejs i forløbet rammer han en væg – og det burde jeg have forudset, når manden var spirituspåvirket, vurderer retten. Derfor dømmer de, som de gør”.
 
”Jeg har stået i positionen i 20 år og gør det fortsat, og jeg har aldrig oplevet en så uheldig situation. Og jeg har altså mødt mange gæster og stået i mange forskellige situationer igennem alle de år” tilføjer han videre.
 
Hovedpersonen synes at dommen er meget hård, og at den får de konsekvenser for ham, at han nu må forlade kommunalpolitik.  Martin K Christiansen fortæller også at han ikke er nogen voldelig person, og at han er ked af afgørelsen. 
 
”Jeg har dedikeret mange år til nattelivet, og jeg har altid prioriteret sikkerheden og trivslen for unge mennesker i vores by, så det her smerter ekstra, må jeg erkende”, siger Martin Karas Christiansen videre i pressemeddelelsen.
 
”Dommen har ingen konsekvenser for mit virke som restauratør, som er mit levebrød, men det har jo store konsekvenser for mine politiske virke, hvor jeg synes, at vi virkelig får omsat nogle ting nu i byrådet. Det er ærgerligt at blive stoppet i det grundet en dum sag, der nu rammer mig”, siger medejeren af Crazy Daisy i Vejen og Haderslev.
 
”Nu vil jeg sunde mig over det skuffende udfald og koncentrere mig om at drive min virksomhed hen over sommeren. Så finder jeg i næste ombæring ud af, hvordan jeg kan bruge min energi, entusiasme og iderigdom til fordel for Haderslev på anden vis end i kommunalbestyrelsen – og jeg vil fortsat sikre et godt og så sikkert natteliv som muligt for byens unge mennesker”, siger Martin Karas Christiansen.
 
Det politiske bagland er på lige fod med Martin også kede af sagen men står samtidig bag Martin Karas Christiansen.
 
”Det er en rigtig ærgerlig sag, som vi alle er kede af – mest af alt Martin Christiansen selv. Reglerne skal overholdes, og derfor må Martin Christiansen give sin plads videre i kommunalbestyrelsen. Når det er sagt, så kender vi kun Martin Christiansen som en dygtig politiker og erhvervsmand, som har gjort – og fortsat vil gøre – utroligt meget for vores by, lokalområde og unge mennesker. Vores tillid til Martin Christiansen er stadig intakt, og han vil fortsat være en af vores stærke konservative kræfter, selvom han ikke længere sidder i kommunalbestyrelsen.” siger Mads Støhs, Den Konservative Vælgerforening, Haderslev.
 
Martin erstattes af en suppleant når kommunalbestyrelsen har godkendt en sådan.
Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT