SAMMEN gør vi fortid til fremtid - sådan lyder budskabet om SAMMEN

SAMMEN gør vi fortid til fremtid - sådan lyder budskabet om SAMMEN

Tønder Handelsstandsforenings Visionsgruppe har lavet et meget stort forarbejde forud for aftenens præsentation af budskabet SAMMEN. Et budskab man har kunne se rundt om i Tønder by, og på butikslokalerne på Vestergade 4. 

Ved et stort fremmøde på 140 personer fra det politiske liv og erhvervslivet i Tønder, fik mødedeltagerne præsenteret projektet som skal forvandle de mange tomme butikslokaler til levende bymidte med mange specialbutikker. Der var så mange interessere at nogle måtte stå uden for at høre om projekt "SAMMEN"

 

Faktisk var interessen for at høre om projekt "SAMMEN" så stor at der også torsdag aften kommer 80 gæster for at høre om projektet.

Rundt om i landsdelen lider de fleste byer af butiksdøden, grundet internethandel og den økonomiske afmatning der har været. 

Blandt disse byer der lider er Ribe, hvor flere butikker er lukket eller på vej til at blive lukket. Det samme sker i Kolding og Aabenraa. Men i Tønder vil man det anderledes.

 

 

Tankerne hos visionsgruppen er, at man vil skabe en levende bymidte med nye butikker i de mange tomme lokaler. 

Målet er at puste nyt liv i Tønders detailhandel, så der skabes et dynamisk miljø både for den nuværende men også den nye detailhandel, så det i fællesskab kan blomstre og udvikle sig side om side. Det fortælles i det materiale som mødedeltagerne blev præsenteret for. 

Formanden for Tønder Handelsstandsforening Frank Hoffmann fortalte på mødet, at hvis man skal handle for at Tønder by ikke dør ud så skal det være nu. For det der sker i andre byer, er at de ikke har handlet i tide. 

Projekt SAMMEN falder i god tråd med de udviklingsplaner vi på TønderNYT også tidligere har omtalt for flere med hvad der kommer på Tøndernyt. Dermed kan vi også være med til at tiltrække turister til området og bakke op om projektet

 

 

Opfordring til at så sammen

Tønder Handelsstandsforening og deres visionsgruppe opfordrer byens borgere, interesseorganisationer, politikere, embedsfolk, erhvervsliv, kulturliv og turistbranchen om at bakke op om projekt "SAMMEN" med det fællesskab, ejerskab, samarbejde og nytænkning der skal til.

Derfor skal der handles nu så man ved hjælp af fortiden skaber sig fast i fremtiden på vores helt egen måde i Tønder. 

Det handler om at skabe en unik og levende bydel, hvor man forvandler de tomme butikslokaler i gågaden til det som vil blive kaldt TØNDER MARKED.

 

 

Skal indfange tidens ånd

Tønder Marked skal indfange den autencitet som Tønder har, og placere den i en ny og inspirerende ramme, der prioriterer vintage, antik, secondhand, genbrug, bæredygtighed, kunst, kultur, håndværk, dele butikker, restaurationsliv og specialeforretninger. Alt i tidens ånd om genbrug og spare på verdens ressourcer. 

Visionsgruppen håber at TØNDER MARKED vil blive et fascinerende latinerkvarter, som vil tiltrække mange gæster i bymidten. Her vil der være noget for de mange sanser man har . 

Ser man på Berlins Kreuzberg, New Yorks Chinatown, Londons Soho, så tiltrækker det hvert år mange gæster og det er det man vil skabe i Tønder. 

 

 

Demobutik i Vestergade

Butikslokalerne i Vestergade 4 vil være bemandet fra torsdag, hvor folk kan komme og melde hvad de vil byde ind med

På mødet onsdag aften var allerede flere tilbud til projekt "SAMMEN". Tønder Håndværkerforening har besluttet at tilbyde 50 arbejdstimer til at omdanne de tomme butikslokaler til levende lokaler. 

Claus Norlyk tilbød, at producere 100 flasker SAMMEN gin, som butikken kunne sælge og dermed få penge ind til projektet

Fra TønderNYT kom vi med et tilbud om at vi vil bidrage med at de nuværende tomme butikslokaler, der er omtalt i den indbydelse som mødedeltagerne har fået, vil blive annonceret på TønderNYTs nye boligsektion, hvor boliger / butikker der er til leje eller salg kan opslås. 

Efter mødet talte TønderNYTs udsendte med en butiksejer, som gerne vil være anonym. Denne håber på at også bankerne vil være med til projekt "SAMMEN" da de tjener godt i øjeblikket som denne udtalte. 

 

 

 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT