Bager måtte gennemgå alle produkter for korrekt mærkning efter kontrolbesøg.

Bager måtte gennemgå alle produkter for korrekt mærkning efter kontrolbesøg.

Den 15. april var Fødevarestyrelsen på besøg hos Guldbageren Skærbæk. Her fandt kontrolløren flere produkter, som var fejlmærket.

Det koster bagermesteren en bøde på 60.000 kr fremgår det af kontrol-rapporten.

Fødevarestyrelsen opdagede fejlmærkeringen under et kontrolbesøg hos en detailkunde, som Guldbageren Skærbæk leverer brød til. Her blev det konstateret at der var fejl i mærkningen af allergener grundet manglende fremhævelse af soja på følgende produkter. 

Sparbrød 1,1 kg, pakket 14. april 2024, bedst før 16. april 2024.
Sparbrød i skiver, 1,1 kg, pakket 15. april 2024, bedst før 17. april 2024.
Lille Agerskovbrød i skiver, 0,7 kg, pakket 15. april 2024, bedst før 17. april 2024

Derfor kom Fødevarestyrelsen på besøg hos Guldbageren Skærbæk for at gennemgå virksomheden. Samme dag tilbagekalder bagermesteren de omtalte produkter fra deres kunder, da fejlen blev opdaget. Det blev gjort via telefon for at sikker at kunderne blev informeret direkte omkring tilbagekaldelsen. 

Guldbageren Skærbæk melder dog først tilbage til Fødevarestyrelsen en måned senere den 16. maj, at årsagen til den manglende fremhævelse af sojo skyldes en fejl i labelmaskinen fra producenten Scanvægt, så den fremhævede allergener ikke kom med. 

Først godt to måneder efter kontrolbesøget i april måned  går bagermester Ronni Dalager Kramer først den 19. juni ud på bageriets facebookside, og fortæller om den sure smiley bageriet har fået samt om den 60.000 kr store bøde, som virksomheden har fået for manglende mærkning af allergener af soja. 

 Af FindSmiley fremgår det ikke at der skulle havde været opfølgende kontrolbesøg der er foretaget endnu.

Ved kontrollen i april måned fik Guldbageren Skærbæk topkarakter omkring håndtering af fødevarer, rengøring, virksomhedens egenkontrol og godkendelser. 

Bagermester Ronni Dalager Kramer fortæller på virksomhedens facebookside, at al mærkning er gennemgået for fejl, så smileyen forhåbentlig kan blive glad igen ved næste kontrolbesøg. 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT