Oplysningsforbund slår sig sammen for at få større volume

Oplysningsforbund slår sig sammen for at få større volume

FOF ønsker at udvide sine tilbud til borgerne i Sønderjylland. Derfor valgte FOF Haderslev og FOF Sønderborg ved årsskiftet at slå sig sammen under navnet FOF Sønderjylland. Og allerede her få måneder efter sammenlægningen af de to FOF-foreninger kan FOF tilbyde nye kurser for borgerne i Haderslev.

Her i foråret er der f.eks. nu mulighed for at udfolde sine kreative evner på kurser i møbelpolstring, blomsterbinding og kunsten at spinde sit eget garn.

Trine Malm Clemmensen, leder af FOF Sønderjylland, understreger, at målet er, at FOF løbende udvikler sig i takt med borgernes ønsker om aftenskoleaktiviteter i Haderslev kommune: ”Vi hører gerne fra alle der har idéer eller ønsker til nye aktiviteter i Haderslev kommune. Og også meget gerne fra dygtige undervisere, der har lyst til at undervise hos os i Haderslev.”

FOF-lederen understreger, at FOF’s populære fredagshøjskoler i Haderslev og Vojens selvfølgelig fortsætter. Og der er stadig mulighed for at tilmelde sig til de kommende fredagshøjskoledage, der i foråret blandt andet byder på foredrag om Morten Korch og om de tyske flygtninge i Danmark samt på en udflugt til museet ”Flugt”.

Derudover har FOF Sønderjylland i Haderslev her i foråret kurser i bl.a. yoga, Mensendieck, skovsansetur, tysk, klaver og guitarspil.

Morten Menné, der er bestyrelsesformand i FOF Sønderjylland, ser et stort potentiale i sammenlægningen mellem de to gamle hæderkronede FOF-foreninger: ”Ved at slå kræfterne sammen står vi bedre rustet til at drive en tidssvarende aftenskole. Men det er også vigtigt at bevare de tætte bånd til lokalområdet. Derfor er jeg rigtig glad for, at Jacob Buris Andersen, der sad i den tidligere bestyrelse i FOF Haderslev, fortsætter som bestyrelsesmedlem i FOF Sønderjylland.”

Også Jacob Buris Andersen ser positivt på sammenlægningen: ”Jeg tror på, at vi kommet styrket ud af det her, så borgerne i Haderslev fremover vil kunne få glæde af endnu flere FOF-aktiviteter.”

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT