Vil have uvildig undersøgelse af Kongsmarksagen

Vil have uvildig undersøgelse af Kongsmarksagen

Opdateret kl 18.27 grundet vi har haft citeret forkert hvad kommunaldirektør Lars Møldrup havde gjort.

-------

Gennem lang tid har sagen om byggerierne på Kongsmark været på den politiske dagsorden og i medierne. Her er der kommet flere forskellige oplysninger frem, men der er indtil nu ikke været foretaget en uvildig undersøgelse af sagen.

Kommunaldirektør Lars Møldrup lovet at afdække nogle spørgsmål, hvilket også skete. Flere har dog overfor TønderNYT tilkendegivet at de mener at undersøgelse blev stoppet uden at alt blev afdækket.

Nu ønsker SF Tønder så at der bliver foretaget en uvildig undersøgelse af Tønder Kommunes arbejde i forbindelse med tilblivelsen og håndteringen af Lokalplan nr. 159-721og Kommuneplantillæg nr. 124-72 og området, som den dækker (se kort i bilaget). Tidsramme er fra 1. juni 2021 og frem til nu.

Derfor har Bjarne Lund Henneberg, som er SF Tønders repræsentant i Tønder Kommunalbestyrelse fremsat et forslag efter initiativretten om at der skal etableres denne uvildige undersøgelse. 

Bjarne Lund Henneberg ønsker at den uvildige undersøgelse skal foretages af et advokatfirma, der har juridisk viden om behandling af sager i den kommunale forvaltning, som omhandler lokalplaner og byggesager.

Borgere og andre med interesse for Kongsmark (område afgrænset på kortet), skal have mulighed for at fremsende spørgsmål og dokumentation for de problemstillinger, der har været under tilblivelsen og håndteringen af sagen.

Han skriver endvidere i sin initiativretsag "Når spørgsmål og dokumentation indenfor en given tidsfrist er tilgået advokatfirmaet, laves der en sammenskrivning af disse, som sendes til Tønder Kommune til besvarelse. Form og indhold i undersøgelsen aftales i Økonomiudvalget. Ligeledes aftales tidsrum for undersøgelsens varighed."

Bjarne Lund Henneberg ønsker at fremlægningen af det uvildige advokatfirma skal ske for Økonomiudvalget. Her vil Udvalget samtidig skulle tage beslutning om hvordan man ønsker at kommunikere resulatet videre ud til det politiske og administrative niveau og pressen.

Vi har spurgt Bjarne Lund Henneberg for en uddybende kommentar til ovenstående, men han kommer med dette under sin fremlæggelse.

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT