Tønder Kommune opretter Unge- og Kulturråd

Tønder Kommune opretter Unge- og Kulturråd

Tønder Kommune har officielt fået sit eget Unge- og Kulturråd, TUK, som blev dannet under deres første generalforsamling den 24. september 2024.

En ny platform for unge stemmer

Tønder Kommune har taget et stort skridt mod at inkludere de unges stemmer i kommunens beslutningsprocesser ved at oprette Tønder Unge- og Kulturråd (TUK). Rådet består af 11 engagerede unge fra hele kommunen, som nu har en officiel platform til at udtrykke deres synspunkter og påvirke beslutninger, der berører deres hverdag.

Ambitioner og visioner

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, René Andersen, udtrykker stor optimisme for det nye råd: “Jeg håber og tror på, at vi kan opnå en bedre dialog med de unge og forstå, hvilke områder de ser som vigtige at arbejde med. Jeg er overbevist om, at et forum, hvor de har mulighed for at dele deres tanker og idéer med fokus på deres behov, kan gøre en betydelig forskel.”

Medbestemmelse og indflydelse

TUK’s medlemmer kommer fra forskellige dele af kommunen og har en fælles ambition om at forbedre vilkårene for unge i Tønder Kommune. Rådet vil arbejde for at få indflydelse på både politiske beslutninger samt det sociale og kulturelle liv i kommunen. Ved at få en direkte platform, hvor de kan blive hørt, håber de at skabe konkrete ændringer, der gavner deres generation og gør det mere attraktivt at være ung i Tønder Kommune.

Lasse, et af medlemmerne af TUK, siger: “Med oprettelsen af TUK drømmer jeg om at gøre en stor forskel for unge i Tønder Kommune. Det er afgørende, at vi unge får en stemme og indflydelse på vores fremtid.”

Fakta om TUK

For at være en del af TUK skal man opfylde enkelte krav: Man skal være mellem 16 og 25 år og enten bo i Tønder Kommune eller være tilknyttet en ungdomsuddannelse i området. Denne åbne tilgang giver plads til, at unge med forskellige baggrunde kan bringe deres perspektiver til bordet.

Medlemmer af TUK:

  • Leonora Van Pagee
  • Johanne Wind Nielsen
  • Mikkel Jørgensen Wind
  • Feisal Ahmed
  • Charlotte Iwang Søndergård
  • Asbjørn Sobbera
  • Marius Gaarde
  • Kamma Rytter
  • Lasse Weng-Ludvigsen
  • Tilde Liljensøe
  • Julie Klinge

Med dannelsen af TUK er der lagt op til en fremtid, hvor unge i Tønder Kommune kan få større medbestemmelse og rådet er klar til at tage fat i de udfordringer, der venter.

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT