Tønder Kommune lancerer digitalt friluftskort

Tønder Kommune lancerer digitalt friluftskort

Oplev naturen: Ny app viser vej til friluftsfaciliteter i Tønder Kommune

Et nyt digitalt friluftskort, der viser vej til oplevelser i naturen, er nu tilgængelig for alle friluftsentusiaster og andre, der savner inspiration til oplevelser i naturen. Det digitale friluftskort er gratis og er udviklet til både smartphone og computer.

I godt to år har Tønder Kommune arbejdet på at digitalisere kommunens friluftsfaciliteter, som hidtil ellers udelukkende kunne ses i en fysisk folder. Vi håber, at det her digitale supplement gør, at endnu flere får øjnene op for alle de fantastiske oplevelser, der venter ude i naturen, fortæller biolog Grethe Bruntse fra Tønder Kommune, fortæller Tønder Kommune i en udsendt pressemeddelelse.

Den nye webapp er udviklet med fokus på brugervenlighed. Den fungerer lige godt på både smartphones og computer, hvilket gør det nemt for brugerne at planlægge deres udendørs aktiviteter, uanset hvor de befinder sig.

Oplevelser på tre sprog

For at gøre webapp’en tilgængelig for udenlandske borgere, besøgende og turister er flere af facilitetsbeskrivelserne oversat til både tysk og engelsk.

Webapp’en indeholder oversigt og beskrivelser af mange forskellige friluftsmuligheder, herunder:

  • Mange vandreruter
  • Enkelte cykelruter
  • Sejladsruter for kano og kajak
  • Fugleskjul/tårne
  • Friluftsbad
  • Shelterpladser
  • Hundeskov
  • Legepladser
  • Udendørs fitness/motionsområder
  • Kunst i det offentlige rum

Endnu blot en testversion

Webapp’en er udviklet af Tønder Kommune i samarbejde med en ekstern softwareudvikler og åbnes nu for første gang op for borgerne. Det betyder, at der kan være fejl og mangler i webapp’en, som Grethe Bruntse håber, at brugerne vil gøre opmærksom på, hvis de støder på dem:

- Det digitale friluftskort er under fortsat udvikling. Mange funktioner virker, men der kan være teknik der driller, når vi nu går fra test til mange brugere med forskellige telefoner og computere. Sådan er det altid med ny software, som endnu ikke er prøvet af i praksis af brugerne. Vi håber, at brugerne vil glæde sig over alt det webapp’en kan og gøre os opmærksomme på eventuelle udfordringer, de møder ved brug. 

Da webapp’en fortsat er under udvikling, vil der løbende blive tilføjet flere billeder og beskrivelser af udendørsoplevelser og faciliteter rundt om i Tønder Kommune.

Det digitale friluftskort kan tilgås via friluftskort.toender.dk

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT