Spejdere på stor udenlands tur fyldt med oplevelser

Spejdere på stor udenlands tur fyldt med oplevelser

Tønder Spejderne har haft sendt 33 spejdere fra junior (de største), trop, klan og ledere til Kandersteg i Schweiz, hvor der ligger en stor international permanent spejderlejr.

De kom hjem i nat efter en lang togrejse, som sluttede i Niebüll og hvor så blev hentet. Fyldt med masser af dejlige oplevelser.

”Jeg har til formiddag talt med flere forældre, som beretter at der var ca. 20 minutters entusiastisk fortælling om rejsen og oplevelserne, inden spejderne faldt i søvn – for de var trætte og mættede” udtaler Formand for Tønder Spejderne Kenneth Achner til TønderNYT.

 

 

Lejrplads mellem store bjerge

Lejrpladsen ligger midt mellem store bjerge, der giver et stærkt visuelt indtryk, særligt for folk fra sønderjylland. Her har spejderne både stablet mælkekasser, kørt på tovbaner, vandret lange ture i bjergene, været på riverrafting, teambuilding og meget mere.

Lejren har budt på store udfordringer, der har bidraget til udviklingen af stærke og modige unge.

 

”Det har været en fornøjelse at se smilet på de unges ansigter, når de har gennemført udfordringer, fx klatring og lange hikes. Der er helt sikkert også nogle der har flyttet deres grænser, eller mødt deres grænser, - og lært at det også er okay. Spejderne er er virkelig blevet udfordret, både på modet og fysikken.” fortæller formanden videre til TønderNYT

 

 

Igennem ugen er der blevet talt med spejdere fra hele verden, byttet tørklæder og andet, men har også har styrket fællesskabet internt i gruppen. Lørdag morgen startede hjemrejsen, og mon ikke de alle glæder sig til at komme hjem til familien, sove under dynen hjemme, og få den sædvanlige mad.

Det skal selvfølgelig følges op med en gennemgang af alt vores grej, for der er helt sikkert kommet både skader og ønsker, som Bestyrelsen vil søge hjælp realisere, inden den næste store lejr. Der er plads til nye spejdere, når vi starter op på en ny sæson, den 2. september 2024.

 

 

”Spejderlejr i Kandersteg er en ganske særlig oplevelse. Vi har helt sikkert ambitionen, om at gøre det igen, men som forening må vi også erkende at det har været en ”dyr” omgang, som alle spejderne har arbejdet hårdt for at få råd til.

Derfor vil vi også gerne takke vores støtter, deltagere i spejderfesten, deltagere ved Sct. Hans, alle der køber juletræet hos os, for det er jeres støtte, der gør det muligt for os, som forening, at give de unge denne store oplevelse.” slutter formanden for spejderne Kenneth Ancher inden han skal høre mere fra dem der var afsted om alle de oplevelser de fik på turen.

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT