Bliver opkrævet kontigent uden at vide at de er medlem af forening

Bliver opkrævet kontigent uden at vide at de er medlem af forening

Flere læsere raser over Foreningen "Bæredygtig Fremtid", der har haft udsendt kontigentopkrævninger: Men det har vakt stor forvirring rundt om i flere foreninger.

Modtager kontigentopkrævning uden at være medlem af forening

TønderNYT har modtaget flere henvendelser fra nogle af vores læsere, som er med i foreninger der har modtaget opkrævningen fra foreningen "Bæredygtig fremtid", hvis hjemsted er i Højer.

En af disse læsere modtog på sin private email en opkrævning, der var adresseret til en forening, hvor navnet ikke engang var  korrekt angivet. 

Læseren, hvis identitet TønderNYT kender, fortæller videre til os, at vedkommende blot er menigt bestyrelsesmedlem af pågældende forening. Foreningen har ikke tegnet nogen medlemsskab af foreningen "Bæredygtig Fremtid". Det undrer læseren, at foreningen "Bæredygtig Fremtid" åbenbart kan sende kontigentfaktura ud til foreninger, som slet ikke har meldt sig ind i foreningen. 

Vi har haft spurgt formanden for foreningen "Bæredygtig Fremtid" Morten Riis, om hvorfor man har haft gjort dette. Han henviser blot til en udsendt mail.

 

Foreninger troede at det var en spam-mail med fupopkrævning de modtog

Ifølge de oplysninger TønderNYT har modtaget fra flere foreninger, så har foreninger troet da de modtog opkrævningen, at det var en spam-mail de havde modtaget med en fupopkrævning, hvor det var svindel.

Flere af foreningerne har sendt mailen i skraldespanden på deres computer. 

Samtidig måtte foreningen "Bæredygtig Fremtid" udsende en forklaringsmail efter ovenstående skete hos flere foreninger. En mail fra Revisor.dk skriver Thyra Frisk Carstensen til foreningerne blot 2 timer efter at den automatiserede opkrævningsmail blev udsendt den 24. juni

"Kære forening, i forlængelse af vores udsendelse af kontingentopkrævning har vi erfaret at flere foreninger, ikke har  foreningens vedtægter. I modtager derfor denne mail, hvor vi har vedhæftet foreningens vedtægter og foreningens præsentation fra sidste repræsentantskabsmøde. Vi håber for jer alle at det skaber yderligere klarhed og indsigt i foreningens formål og repræsentation.
Med venlig hilsen Bestyrelsen for Foreningen Bæredygtig Fremtid"

Næste formiddag den 25 juni modtager så foreninger endnu en mail fra selvsamme Thyra Frisk Carstensen på Revisor.dk mailen.dk Denne mail skulle ifølge oplysninger komme fra formanden Morten Riis. 

Morten Riis skriver at han skriver som formand og på vegne af bestyrelsen for foreningen Bæredygtig Fremtid. Her forklarer han at foreningen er kommet til at udsende en automatiseret kontingentopkrævning til alle foreninger i Tønder Kommune fra foreningens økonomisystem. "Det er noget rod, meget uhensigtsmæssigt og uprofessionelt håndteret. Det beklager jeg og bestyrelsen! Håndteringen af den kommunikation er jeg selvfølgelig både ked og træt af at du skal udsættes for." skriver Morten Riis videre i mailen, som er udsendt 

TønderNYT ville gerne havde forespurgt formanden Morten Riis om hvad hans kommentar til ovenstående, idet flere finder at det er en uprofessionel fremgangsmåde man har haft ifb med kontigentopkrævningen, også selvom man har haft en revisionsfirma til at udføre opgaven. Morten Riis henviser blot til den udsendte mail om opkrævningen.

Ifølge de oplysninger TønderNYT har modtaget fra flere foreninger, som har gjort indsigelser om at de ikke har meldt sig ind i foreningen, melder foreningen "Bæredygtig Fremtid" pludselig rundt på en tallerken. Nu får foreningerne besked på at de blot skal returnere mailen, hvis de ikke vil være medlem. 

Det viser sig at email-listesystemet blot har trukket alle de emails frem, hvor der var invitation til at deltage i det stiftende generalforsamling. I samme mail skriver formanden Morten Riis videre "Jeg vil venligst bede dig om din tålmodighed med foreningen og de frivillige kræfter der driver den. Vi arbejder, udvikler os og lære af vores fejl! "

Af det udsendte materiale til foreningerne om foreningen "Bæredygtig Fremtid" fremgår det imidlertid ikke, at også revisoren skulle være frivillig, men som har stået for udsendelsen af de mange kontigentopkrævninger. 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT