Cirkus Arena gør det igen

Cirkus Arena gør det igen

Nordens største cirkus, Cirkus Arena, er i disse dage i Syd og Sønderjylland, hvor de viser årets forestilling "Cirkus ifølge Bubber og Malene Qvist".

Endnu engang gør de det det Slagelse baseret Cirkus er god til, at vise en forestilling, som er i høj kvalitet.

Sidste år havde Bubber Julie Berthelsen som medvært i forestillingen. I år er det Malene Quist, som også er kendt fra poptrioen Sukkerchok. Det er træfsikkert valg som Cirkus Arena har gjort med at tage sangerinden med på turnéen.

Forestillingen starter med illustion med den entre som Malene Quist præsterer, og dermed er standarden sat for årets forestilling. En standard der holder igennem hele forestillingen.

På vej hjem fra forestillingen i Ribe, talte vi på redaktionen om hvilket nummer vi vil sige der er årets bedste. Det er meget svært at finde et specielt at fremhæve.

Rudi Althoff, der er Cirkus Arena's dygtige domptør. Han har nu skiftet elefanterne og hundene ud med æsler. Et fantastisk dressur nummer, som har taget tid at lære de æsler, som medvirker. Det skal ses, og tror aldrig vi har set noget lignende. At kunne få æsler til at optræde som de gør. er meget flot, og som kun noget meget få kan får dem til at gøre.

 

 

Samme Althoff står også bag hundenumret som er med i forestillingen, som  hans datter Fabiana Köhler fremfører. Det er tydeligt at hun har arvet sin fars finurlige sjove måde at fremføre cirkusnumre på. Med legende lethed får hun sine 6 hunde til at gøre cirkuskunstnerier i fornemmeste karakter. På redaktionen talte vi under numret om vi har set tilsvarende hundenumre i så høj kvalitet, og det har vi ikke set før efter det vi kan huske. Hundenumret er i verdensklasse og skal ses.

Selvfølgelig er Cirkus Arena's husklovn, den italienske klovn Jimmy Falco, igen med i år, og han sætter humøret endnu mere op. I årets forestilling har han to numre, som er absolut værd at komme ind og se. 

 

 

Skal vi endelig fremhæve to numre så er det Duo Costache og Duo Garcia. Begge numre er i verdensklasse, og flot at Cirkus Arena har fået muligheden for at kunne præsentere disse. 

Duo Costache bliver ved med at sætte barren højere og højere for deres numre, som de præsenterer for publikummet. I år har de udgangspunkt i den verdensberømte Da Vincis tegning af Den Vitruvianske Mand. Tiden flyver bare afsted i bogstavligeste forstand i den høje kvalitet som den Bucharest duo kommer med. De udfordrer tyngdeloven så det er utroligt. 

Forestillingens højdepunkt er nok Duo Garcias luftakrobatik med deres flyvende raket, hvor de også udfordrer tyngdelovens i viddeste forstand. 

5½ stjerne 

Årets forestilling fortjener 5 af de helt store stjerner ud fra dagens forestilling. Der var et par små fejl, som gør at vi giver 5½ stjerne. Det er en forestilling som skal ses. 

Når du er inde og se forestillingen, skal du ikke snyde dig for at købe årets program, som er fyldt med mange spændende information.

Næste år kan Cirkus Arena fejre 70 års jubilæum, og med årets høje kvalitetsniveau så sætter det forventninger endnu mere op til hvad Cirkus Arena kommer med i 2025. 

I 2025 kunne man jo også håbe på at de besøger en by som Tønder, hvor det er en del år siden at man sidst har haft set en forestilling fra Cirkus Arena.

 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT