Mange Kagefestivalsaktiviteter i Tønder by lørdag

Mange Kagefestivalsaktiviteter i Tønder by lørdag

Lørdag den 20 april afvikles igen Sønderjysk Kagefestival, hvor der blandt andet er DM i Lagkage, musik, kageruten med 21 kager og prøv selv at lave den fineste kage.

Det sker fra kl 11-15 i Tønder centrum. Vi har her samlet hvad der sker hvor

 

DM i Lagklage

Igen i år skal der afgøres hvem der har lavet Danmarks bedste lagkage. I alt er der 8 deltagere tilmeldt årets konkurrence, hvor deltagerne skal lave en lagkage med et royalt tvist. 

De 8 kager skal bedømmes kl 12.30-13.30 på scenen på Skibbroen. Her er der et stærkt dommerpanel med blandt andre Mette Blomsterberg, som vil bedømme kagerne. 

Til at guide alle dommere og tilskuere igennem, har arrangøerne fået en anden kendt dommer fra Bagedysten Markus Grigo til at lede konkurrencen. 

Få historien om det Sønderjyske kaffebord

Inden konkurrencen med DM i Lagkage går i gang vil Anne Marie Ludvigsen fra Museum Sønderjylland, på scenen på Skibbroen kl 12.15 fortælle om den sønderjyske bagetradition. 

På Skibbroen kan du også høre musik fra kl 11-12 hvor Steffen Schulz spiller mens han kort tid efter rykker til Torvet hvor han spiller igen fra kl 12.15-13.00 og derefter underholder Lars Høgsberg med musik for torvets gæster.

På Skibbroen kan du også fra kl. 11-15 deltage i konkurrencen om at lave den fineste lille kage af kærlighed. Et arrangement som Hos Slusen Højer og Beacn Machine står for. 

 

 

Bogsignering hos Bog & Ide hvor Mette Blomsterberg signerer hendes bøger

Når DM i Lagkage er overstået kan du møde den ene af dommerne Mette Blomsterberg hos Bog & Ide, hvor hun vil være til stede og signerer hendes bøger mellem kl 14-15. 

Hos Hans Iversen & Søn, som er samme med F&H Group sponsor af den fantastisk vinderpræmie - en Blomsterbergs Ismaskine til en værdi af 3499 kr. Hos Hans Iversen & Søn finder du også mange af Mette Blomsterbergs bageartikler.

 

 

Prøv kræfter med kagerutens 21 kager

I Tønders gågade er der opstillet 7 stationer med ialt 21 forskellige kager fra det sønderjyske kaffebord. For at kunne smage disse skal man have et klippekort til Dkk 225 som på selve dagen kan købes hos turistkontoret på torvet. Der er et begrænset antal.

 

Evigheds-kaffebord på turistkontoret

På Tønder-Rømø turistkontor på Storegade 2-4 har man opsat et bord med evighedskager. Disse er man også velkommen til at komme ind og stemme hvilken der er den flotteste. 

 

 

Vores Marsk har åben også - køb dit eget romkugle-kit

Er du til rom-kugler så skal du også besøge torvet i Tønder, hvor de mellem kl 11-15 kan smage den nykårede "Danmarks Bedste romkugle 2024

Men du kan også besøge Vores Marsk kort derfra, som også har åben denne lørdag. Her kan du få smagsprøver på lokale produkter og besøge den hyggelige gårdhave med antik og kunsthåndværksmarked. 

I butikken i Vores Marsk sælger de også "Tril din egen romkugle-kit" hvor man kan trille rom-kugler på stedet eller tage dem med hjem. 

 

 

 

 

 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT