Musik og magi får Esbjerg Kommune til at summe af Sommerliv

Musik og magi får Esbjerg Kommune til at summe af Sommerliv

Igen i år slår sommerens koncerter i Byparken i Esbjerg tonen an til musik og hygge. Samlet byder programmet for Sommerliv på masser af dejlige aktiviteter som musik, cirkus og trylleri rundt i kommunens sommerland, og det hele er gratis.

Sommeren står for døren, og rundt i Esbjerg Kommune venter herlige sommereventyr. Programmet for Sommerliv er nemlig klar med gode oplevelser for alle aldre. Det gælder bl.a. de gratis sommerkoncerter i Byparken i Esbjerg, der fire onsdag aftener i juli lægger scene til musik i forskellige genrer, så der er noget for enhver smag.

Første navn på scenen er Mike Andersen, der er en sand blueshåndværker med en stærk stemme og et sikkert greb om guitaren. Onsdagen efter kan publikum glæde sig til at synge med på de største hits fra en af Danmarks mest kendte popsangere. Her er det nemlig Thomas Helmig Jam, der spiller op til fest. Til den tredje koncert er der viser på programmet, og aftenens kunstner, Bo Evers, er med sine moderne viser kendt for et umiddelbart sprog, fantastisk fingerspil og ærlige tekster. Den sidste aften i Byparken byder på en hyldest til de største musikalske divaer, når Diva Hits giver den gas med de helt store ballader fra pop- og musicalgenren.

Der er lagt op til fest og hygge i den sommergrønne bypark, og publikum er velkomne til at pakke en picnickurv med mad og drikke. Der er ikke udskænkning til koncerterne.

26 arrangementer i hele kommunen

Foruden de fire sommerkoncerter er der masser af gode oplevelser i vente i sommerlandet. Igen i år har Esbjerg Kommunes Sommerlivs-pulje nemlig sikret gratis kulturaktiviteter for små og store rundt i hele kommunen. Ti forskellige tilbud med i alt 27 arrangementer turnerer rundt i kommunen og lægger vejen forbi f.eks. Vognsbølparken, gågaden og Mennesket ved Havet i Esbjerg, domkirkepladsen og museumshaven i Ribe, biblioteket i Bramming, SuperBrugsen i Tjæreborg, præstegårdshaven i Gørding og Vadehavscentret i Vester Vedsted. Aktiviteterne begynder i uge 26, som er ugen op til skolernes sommerferie, og strækker sig frem til uge 31. Mens børnene bl.a. kan se frem til trommer, trylleri og cirkus, kan de voksne glæde sig til oplevelser i musikkens verden.

Formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose, glæder sig til igen i år at opleve Esbjerg Kommune summe af sommerliv.

”Om sommeren puster mange af os ud fra hverdagens travlhed og samler nye kræfter ved at komme ud og opleve noget rart sammen. Det tilbyder Sommerliv lige her i vores eget skønne sommerland, og jeg håber, at mange børn, unge og voksne vil gribe chancen og tage del i alle de gode og gratis aktiviteter. Det gælder også sommerkoncerterne i Byparken, som vi ved, at mange holder af og glæder sig til, og med årets stærke program er det oplagt at bruge sommeraftenerne på at høre god musik under åben himmel,” siger Jakob Lose.      

Sommerliv

Find hele programmet for Sommerliv her.

Koncerter i Byparken

Alle koncerter bliver spillet i Byparken i Esbjerg kl. 19.30, og tilskuerne skal selv medbringe mad og/eller drikkevarer, hvis de ønsker det.

3. juli: Mike Andersen Band

10. juli: Thomas Helmig Jam

17. juli: Bo Evers

24. juli: Diva Music

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT