Sønderjyske Cirkus Trapez på landevejene med deres drømmeforestilling

Sønderjyske Cirkus Trapez på landevejene med deres drømmeforestilling

I påske 2024 havde Cirkus Trapez deres landspremiere i Tønder, hvor premieredagen var en privat forestilling solgt til en af områdets store virksomheder. Her havde de ansatte fået mulighed for at kunne komme ind og se forestillingen.

Optakten til premieren var meget andet end hvad cirkusdirektørparret havde håbet på. Årsagen skyldes at Udlændingestyrelsen endnu ikke havde fået bevilliget arbejdstilladelse til de afrikanere, som skulle havde optrådt i årets sommerforestilling. Cirkus Trapez havde søgt arbejdstilladelse for 14 uger siden til artisterne, og fået at vide at behandlingstiden ville være 4 uger. Men så sent som i dag er der statig ikke kommet noget nyt fra Udlændingestyrelsen fortæller Isabella Enoch til TønderNYT.

Derfor måtte der indhentes andre artister i sidste øjeblik og det medførte prøver lidt indtil en time før premierestarten lørdag eftermiddag. Ligeledes måtte cirkusset kæmpe med den meget nedbør, som har været.

I stedet for at have de afrikanske artister så havde man fundet en erstatning fra Ungarn som absolut også kan sine akts som han optrådte med. Til maj 24 træder klovnen Garbo til, når han er færdig med at optræde i USA 

Ved premieren påskelørdag kunne man godt se at der havde været arbejdet med forestillingen lige op til starten, men allerede 2. påskedag var forestillingen meget bedre og akts var meget bedre udført.

Årets forestilling handler om den unge Cirkusprinsesse Yesmin der drømmer sig til at blive cirkusdirektør. Yesmin er med sine blot 15 år allerede en stor artist indenfor sit område, og i forestillingens anden akt, vil man også se hende optræde i og på en rekvisit som normalt kun findes på hoteller, men her inddraget i årets forestilling. Pågældende rekvisit er ikke set tidligere anvendt på denne måde i Danmark. Flot udført og det er noget som vi på redaktionen kan anbefale at man ser og oplever. Men vi anbefaler ikke at man lader sine børn udføre samme acts uden at de har erfaring og træning med dette, da det ikke er helt ufarligt. 

Cirkusdirektør Isabelle Enoch fortæller til TønderNYT, at hun hellere ikke haft set tilsvarende udført før hun så en artist til en cirkusfestival i Paris tidligere på året lave arbejde med samme rekvisit. 

Yesmin optræder med 3 flotte nummer, som naturligvis udløser flere bifald undervejs. Hendes ynglingsredskab er sløret, hvor hun hænger oppe under cirkuskuplen og udfører sine triks på elegantiske vis. 

 

 

Bounce Ball Juggler David Sosman hjemme på visit 

David Sosman, som er søn af Isabella Enoch, er hjemme på besøg og optræder med flere acts i forestilling. David er lige kommet hjem fra et større arrangement til søs, hvor han har optrådt på store krydstogtskabe i 3 kontinenter igennem 7 uger.
 
Det er en stor erfaring som David Sosman har og det kommer tydeligt igennem hans optræden i forestillingen. Udover at David er billiant til Bounce Ball så har David også skabt en musikalsk barnummer som skal opleves.
 

Usædvanlige dyr med i årets forestilling

Svetlana, der til dagligt bor i Frankrig, når hun ikke lige er rundt i hele Europa med sine acts, kommer med dyr som man normalt ikke ser i cirkus. Hendes acts er meget spændende at se og vi har aldrig tidligere set fritter i cirkus, men hun har formodet at dresseret disse til at optræde i cirkusnummer. 
 
Mandag var der en af gæsterne som havde taget en lille hund med ind, og det kunne både Svetlanas fritter og katte lugte, hvorved de var agtpågiven overfor denne lugt. Men trods dette var det to flotte veludførte nummer. 
 
Så husk lige at lade være med at tage hunde med i cirkus, når der er dyr som optræder der.
 
Selvfølgelig er der også Bernhards små ponyer og hans store hest som også medvirker, hvor han har dresseret disse heste i smukke numre. 
 
 
 

Slangemenneske Mark i hulahop ring

Er man til hulahopringe, så skal man absolut tage ind og se cirkusforestillingen, hvor den ungarske artist, der nærmest på betegnes som et slangemenneske optræder både under cirkuskuplen i ring hvor han vrider sig ind og ud af ringen, som en anden slange og som det er meget få der kan gøre dette. Vi har ikke tidligere set så flot udført hulahop nummer i ring. 
 
Det samme er når han i manegen optræder med 5 hulahopringe på en gang og stadig som et slangemenneske. Høj klasse med sine acts
 
På Cirkus Trapez's webside opdateres løbende deres tourneplan, som også bringes dem til Lolland Falster og Sjælland. 
 
Senere på året er Cirkus Trapez igen i området når de er tilbage med forestillingen. Til den tid er også den lille klovn Garbo også med når han er kommet hjem fra USA-optræden. Han var også med i CIrkus Trapezs' 23 forestilling. 
 
Cirkus Trapez spiller torsdag - fredag og lørdag i Haderslev hvor de fortsætter til Aabenraa søndag og mandag. Onsdag er de så i Kruså hvorefter de forsætter mod Gråsten og Sønderborg
Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT