To byggerier måtte have udsættelse

To byggerier måtte have udsættelse

På februars kommunalbestyrelsesmøde måtte to byggerier søge om fristforlængelse af skema B, som skal godkendes inden et byggeri kan sættes igang. 

Det var byggeri på Gørrismarkvej og Tømmergaarden på Nørregade i Tønder

Begge steder skyldes ansøgningen om udsættelse at der er et stort pres på bygge- og anlægssektoren, som har medført høje og stigende licitationspriser, når boligorganisationer og andre almene bygherrer skal udbyde deres byggearbejde i tilbud. 

De høje licitationsresultater vanskeliggør overholdelse af det maksimumsbeløb som der er for alment byggeri. Derfor er støttebekendtgørelsen ændret så Kommunalbestyrelsen kan godkende at fristen på 15 måneder for indberetning af licitationsresultat til at det kan forlænges op til 36 måneder efter at tilsagnet efter det er meddelt i første omgang. 

Demea begrunder deres anmodning om forlængelse op til 36 måneder, at det skyldes fortsat høje materialepriser samt et stigende renteniveau

Ved byggeriet på Gørrismarkvej som Tønder Boligselskab står har man nu bedt om at udnytte den maksimale forlængelsesfrist på 36 måneder. Derimod anmodede Tønder Andelsboligforening Tømmergården kun om at få forlænget fristen fra den 22. marts 2024 til 31. december 2024. 

I sidstnævnte er man mere optimistisk for at få gennemført byggeriet snarest. 

Kommunalbestyrelsesmedlem Hans Schmidt ejer grunden hvor Tømmergaarden skal bygges, måtte igen som i mange andre sager han er involveret i en tur uden for døren. Borgmester Jørgen Popp Petersen kom med kommentaren "Han du kender jo vejen" efter at Hans Schmidt, Konservative havde erklæret sig inhabil i sagen. 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT