Tønder Kommune klar med hjælp til forældre med ængstelige børn

Tønder Kommune klar med hjælp til forældre med ængstelige børn

Tønder Kommune tilbyder forebyggelsesprogrammet "Cool Little Kids", som henvender sig til forældre med børn i alderen tre til otte år. Programmet, som afvikles af PPR Tønder, er udviklet til at hjælpe forældre med at støtte deres børn i at opbygge selvsikkerhed og udvikle de nødvendige færdigheder til at håndtere angst og andre negative følelser under deres opvækst.

Formålet med "Cool Little Kids" er at forebygge udviklingen af angst og depression hos børn i alderen tre til otte år, som viser tegn på at være generte, tilbageholdende eller reserverede. Programmet er ikke et klinisk behandlingsprogram og forudsætter ikke, at børnene allerede har angst. I stedet retter det sig mod børn, der har en øget risiko for senere at udvikle angst og depression på grund af deres adfærd. ”Cool Little Kids” henvender sig til forældre med børn i alderen tre til otte år. Det skriver Joan Schmidt, der er daglig leder af PPR, Skoler & Dagtilbud i Tønder Kommune, i en udsendt pressemeddelelse.

Børn, der kunne have gavn af programmet, kan vise følgende tegn:

- De har svært ved at finde modet til at lege med eller omgås andre børn.

- De klynger sig til eller bliver i nærheden af deres forældre.

- De græder eller bliver kede af det i nye situationer.

- De siger ikke noget eller bliver meget stille i selskab med folk, de ikke kender.

- De vil ikke prøve noget nyt eller noget, der er anderledes.

- De er meget tilbageholdende blandt folk, de ikke kender, smiler ikke særlig meget, ser meget anspændt ud og tør ikke kigge fremmede i øjnene.

Et "Cool Little Kids" forløb foregår i en gruppe med cirka 15 forældrepar og strækker sig over otte sessioner af to timers varighed, typisk over en periode på cirka tre måneder. Begge forældre deltager til alle møder, hvilket sikrer en fælles indsats i støtten til deres barn.

Forældre, der er interesserede i at deltage i programmet eller ønsker mere information, kan kontakte PPR Tønder via kommunens hjemmeside eller telefonisk.

Med "Cool Little Kids" ønsker Tønder Kommune at støtte børn og forældre i at skabe en mere tryg og selvsikker fremtid.

Udover forløbet ”Cool Little Kids” tilbyder PPR også ”Cool Kids”, der henvender sig til børn mellem otte og 12 år og deres forældre.

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT