Middelaldermarked tilbage i 2025

Middelaldermarked tilbage i 2025

Løgumkloster Middelaldermarked planlægger tilbagevenden i 2025

Løgumkloster, DANMARK – Løgumkloster Middelaldermarked, et kulturelt event, annoncerer i dag, atmarkedet vil vende tilbage i 2025. Efter et vellykket pilotprojekt i forbindelse med byens 850-års jubilæum i 2023, har arrangørerne planlagt næste markedet til den 12.-13. september 2025 og dermed sikre en endnu mere autentisk og oplysende oplevelse for alle besøgende.

Markedet, der afholdes ved Løgumkloster Kirke, vil dykke ned i perioden fra 1173, hvor cistercienser-munke først grundlagde klosteret Locus Dei, til 1536, da klosteret blev nedlagt som følge af reformationen. "I modsætning til mange andre middelaldermarkeder, der fokuserer på adelen og ridderstanden, ønsker vi at belyse klosterlivet og dets fundamentale rolle i samfundsopbygningen," udtaler den nyligt tilknyttede
projektleder, som er ansvarlig for at lægge grundlaget for dette ambitiøse projekt. ”At det er netop denne tematik markedet tager  udgangspunkt i, skyldes hele Løgumklosters eksistens og historie bygger på tilstedeværelsen af netop klosteret.”

Med temaet "Kirke- og klosterliv og hvordan et samfund bygges op omkring et kloster," sigter Løgumkloster Middelaldermarked mod at skabe et levende og autentisk læringsmiljø. Besøgende vil kunne opleve middelalderen gennem en række indlæg og foredrag, interaktive formidlere på stedet, underholdning og andre engagerende tilgange, der tilsammen giver et dybdegående indblik i både det almindelige liv og klosterlivet i middelalderen.

"Vi går ind til denne begivenhed med en vision om at skabe en historisk festival, der ikke kun underholder, men også uddanner og inspirerer vores gæster," siger projektlederen. "Vores mål er at præsentere middelalderen på en måde, som den sjældent er set før i Danmark og specielt Sønderjylland, og vi er sikre på, at alle, der deltager, vil gå derfra med en større forståelse for denne fascinerende periode i vores historie."

Arrangementet, som varer over to dage, lover at blive en oplevelse for historieentusiaster, familier og alle, der er interesseret i Danmarks rige kulturarv. Med sit fokus på autenticitet og uddannelse, er Løgumkloster Middelaldermarked klar til at sætte en ny standard for historiske markeder.

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT