Debatindlæg: Fagchefen i Tønder Kommune ønskede at holde politikerne udenfor i Kongsmark.

Debatindlæg: Fagchefen i Tønder Kommune ønskede at holde politikerne udenfor i Kongsmark.

Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.

Den 16. juni 2021 afholdtes et møde mellem to af Tønder Kommunes planlæggereog to repræsentanter for Skanlux og Udlejningshuse.dk. Referatet fra dette møde viser tydeligt, at de to projektmagere præsenterede et dobbeltprojekt, poolhuse forklædt som helårshuse, og præfabrikerede hytter i skikkelse af et hotelprojekt.

Der er ting i det forelagte projekt, der ikke umiddelbart kan realiseres, herunder, at der planlægges et legeland i et område, der i gældende lokalplan er udlagt som erhvervsområde.

Derfor er det meget belejligt, at der i forbindelse med en slags lovliggørelse af et mandet projekt i Kongsmark allerede er nedlagt et, i denne sag her ganske vist helt uvedkommende, § 14-forbud, som så kan bruges som afsæt til at muliggøre dette.

Meget belejligt.

Samtidig er det tydeligt, at projektmagerne lægger et voldsomt pres på Tønder Kommune for en ekstrem hurtig afklaring af sagen ved at henvise til en kommende, men Tønder Kommune helt uvedkommende, tvangsauktion over arealet. Denne meget tydelige pression forklarer måske lidt af, hvorfor denne sag gik helt galt fra starten. Men det er bestemt ingen undskyldning.

Referatet viser også, at umiddelbart efter mødet tilkendegiver fagchefen  overfor sine medarbejdere, at politikerne kan holdes udenfor processen, der således nu sættes i gang af ham. 

Det største projekt på Rømø i mange år skal altså køres af forvaltningen, og politikerne holdes i uvidenhed, ifølge fagchefen´ instruks til sine medarbejdere. 

Jeg vil derfor opfordre fagchefen til at aflevere sin betingelsesløse opsigelse til kommunaldirektøren allerede i dag og senest i den kommende uge 17

Indsendt af: 
Bjarne Madvig Christensen,
Gesingvej 58, 6780 Skærbæk

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT