Miljøet stod i centrum til EU valgmøde

Knapt 120 vælgere var mødt op til EU-valgmøde som Venstre i Tønder Kommune, Konservative i Tønder i Kommune og Socialdemokraterne i Tønder Kommune stod for søndag aften i Schweizerhalle.

Her stod kandidater fra Enhedslisten, DF, Konservative, SF, Moderaterne, Socialdemokratiet og Venstre og talte for deres bedste. Liberal Alliance deltog ikke i aftenens debat.

Aftenen var en lidt tam forestilling, hvor den der skulle binde den sammen var Sieffrid Matlock. Der var alt for meget indenrigspolitiske emner og for lidt om hvad skal EU og hvad skal EU ikke. 

Særligt to emener gik igen i løbet af aftenen. Det var "Skal vi have vindenergi eller A-kraft var et af emnerne som blev diskuteret" og "Klima skyldes køerne og om landbruget har skyld i vandkvaliteten i havene." samt om højredrejning i Europa

Asger Christensen, der sidder i Europaparlementet for Venstre, lagde ud med at han holder af naturen, hvor han også til daglig driver et landbrug med 600 køer. På bedriften har han plantet skov af hensyn til klimaet. I EP sidder han med i flere udvalg, hvorigennem han får indflydelse på hvad der skal stemmes op. 

På Matlocks forespørgsel om Asger Christensen løb fra sin plads, fik de mange fremmødte at vide at Asger Christensen løber ikke af sin plads. Han er en af de 7 af 14 danske valgte parlementarikere som er blevet på sin plads. Desuden har han været gift i 40 år fortalte han videre.

Asger Christensen ser helst at det er kun de flygtninge som vil og kan noget der kan få adgang til Europa. 

 

 

 

 

 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT