Talentelever skal igen prøve sig på pædagogområdet

Talentelever skal igen prøve sig på pædagogområdet

Sidste år startede Tønder Kommune et pilotprojekt, som gik rigtig godt med at 9 8-klasse elever fra Løgumkloster og Toftlund kom i praktik på pædagogiske steder i Tønder kommune. 

Baggrunden for pilotprojektet er, at landet over kæmper kommunerne med at få rekrutteret pædagoger, og Tønder Kommune er ingen undtagelse. Derfor ville man vække interessen hos skoleelever ved at tilbyde dem praktikophold til elever i 8. klasse, hvor de vil præsenteret for jobbet som pædagog

Pilotprojektet gik rigtig godt, så det udvides nu til at omfatte alle skoler i hele Tønder Kommune, fortæller områdeleder Yvonne F. Seibt til TønderNYT. Hun er område for børneinstitutioner i Løgumkloster og Toftlund. 

Samtidig så har vi ændret på den måde, som eleverne skal ud på praktikstederne. I pilotprojektet var de afsted 1 dag i 15 uger. Men denne gang ændrer vi det til at de er afsted i 3 hele uger over en fordelt periode." lyder det videre fra områdelederen til TønderNYT, da vi fanger hende på telefonen. 

I år vil der være 15 elever fra hele Tønder Kommune, som kan prøve talentforløbet. Det er 7. Klasses elever som brænder og har talent for at indgå i et helt særligt forløb i enten dagtilbud eller Voksen social/special, i Tønder kommune. Her får de får prøvet af, hvad det vil sige, at være pædagog.

Tidligere i år har alle 7. klasse elever fået et tilbud om at kunne søge om at komme med på talentprojektet. Men det er kun de med særlig talent for at arbejde med mennesker, har fået plads.

For at kunne komme i betragtning til at blive en del af talentholdet, har eleverne skrevet ansøgninger, været til samtale og er nu klar til at lave dokumentation med pædagogerne, deltage i tværfaglige møder, forberede pædagogiske aktiviteter og meget, meget mere.

I denne uge har så alle praktikvejledere for talentelever samlet for, at blive godt klædt på til, at give talenteleverne de bedste oplevelser i det pædagogiske felt, når eleverne kommer afsted i 3 uger, når de i efteråret går i 8. klasse. 

Som afslutning på talentprojektet sker der en fælles afslutning ude på pædagoguddannelse ved det blå gymnasium.

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT