Godt gang i Hartmann

Godt gang i Hartmann

Hartmann, der producerer æggebakker i den sydlige del af Tønder, har travlt for tiden. Både med udvidelse og med at de lancerer nye farver i æggebakkerne

Efter det TønderNYT erfarer så løber de samlede investeringer op i ca 50 mio kroner som Brdr Hartmann investerer i fabrikken i Tønder. 

Lige nu er man efter det TønderNYT erfarer igang med at etablere en bygning yderligere, som skal rumme endnu et anlæg til fremstilling af papirpulp, som æggebakkerne så fremstilles af. Papirpulp er en blanding af vand og genbrugspapir. Og anlægget fjerner så alle urenheder som sten, glas plastik osv. som er indeholdt i genbrugspapiret.

Æggebakker er ikke bare i få farver mere

Æggebakker er ikke blot den kendte lidt grålige eller råhvide farve. Fra april 2024 så udvider Hartmann med en del nye farver, så æggebakkerne komer til at kunne skille sig ud på hylderne i supermarkederne. Således får fabrikken i Tønder 12 faver som deres kunder kan vælge imellem. 

Fabrikken på Hartmannsvej i Tønder udvikler også deres pulpproces, så de kan holde deres høje kvalitet, som også har gjort at de er markedsledende i Europa på æggebakkeproduktionen. Hartmann fortæller også at de ser en ændring i den råmasse de fremover vil modtage, da der kommer mindre og mindre avispapir ind til deres produktion mens der bliver mere og mere pap i blandingen. 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT