Forbundsformand roser Tønder Kommune

Forbundsformand roser Tønder Kommune

Forleden var forbundsformand Benny Andersen og næstformand Marie Sonne fra Socialpædagogerne på besøg på Tønder Rådhus.

"Det var på alle måder fantastisk at besøge Tønder igår. Kommunen har besluttet at arbejde strategisk med rekruttering fordi man ved, at man i 2030 kommer til at mangle omkring 200 socialpædagoger. " lyder det for forbundsformanden.

Fredag den 5. juli er der ansøgningsfrist hvis man vil ind på pædagoguddannelsen i Tønder. Uddannelsen ligger i Det Blå Gymnasiums bygninger.

Han fortæller i et opslag på hans profil på de social medier med at fortælle "Det foregår på alle niveauer det strategiske arbejde.

Det foregår politisk, det foregår administrativ og det foregår på arbejdspladserne, og det har resulteret i en lang række af indsatser, der løbende følges op på. Jeg er imponeret og hørte hvordan medarbejderne - socialpædagogerne - er begejstrede for kommunenens arbejde. Det strategiske rekrutterings arbejde er blevet en fælles indsats for alle parter incl. arbejdspladserne og de ansatte."

Benny Andersen er begejstret for at det er lykkes at få uddannelsen til socialpædagog og pædagog til Tønder. Han mener at det er et af de væsentligste elementer i det strategiske rekrutteringsarbejde. "Der er ganske enkelt oprettet en filial af UC syd, og det er kun lykkedes via fælles indsats fra kommunen, Socialpædagogerne Sydjylland og UC syd. Og jeg havde også fornøjelsen af at besøge uddannelsen i Tønder sammen med næstformand Marie Sonne og kredsformand Finn harald Rasmussen." lyder det videre fra forbundsformanden for Socialpædagogerne. 

Samtidig opfordrer han andre kommuner til at kigge mod Tønder. Det kan lade sig gøre, konstaterer han.

Udover at formand og næstformand fra Socialpædagogerne besøgte Tønder Rådhus til en snak om hvordan Tønder Kommune løser deres rekrutteringsstrategi til pædagogfaget, herunder også hvordan man tager 8 klasseelever i praktikforløb. Noget som vi tidligere på TønderNYT har skrevet om. 

Benny Andersen og Marie Sonne fik en god snak med direktør for børneområdet i Tønder Kommune Grethe H Nielsen. Udover dette blev der også tid til at besøge UC Syd og høre om den nye pædagoguddannelse på Campus Tønder.

Husk ansøgningsfristen til pædagoguddannelsen er 5.juli, hvis du kender nogen!

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT