Lad din festivalbillet slå rødder: Tønder Festival planter træer for miljøet

Lad din festivalbillet slå rødder: Tønder Festival planter træer for miljøet

I forbindelse med Bibliotekernes Verdensmålsuge planter Tønder Festival et træ for hver solgte partoutbillet i uge 17.

Dermed kan folk være med til der etableres en Tønder Festival skov. Bliver det en succes kan det tænkes, at man fortsætter fremover.

Kristina Lehmann Schjøtt, der er direktør for Tønder Festivalen fortæller til TønderNYT, at man allerede sidste år havde haft tankerne om dette med træer for hver solgte partoutbillet.

"I år henvendte biblioketet sig til os for at høre om vi ville være med til Uge17 aktiviteter" fortæller direktøren videre til TønderNYT, "og derfor har vi nu igangsat dette initiativ med at vi planter et træ for hver solgte partoutbillet der købes i uge 17. Vi håber at mange vil gerne godt imod dette, og vil være med til at vi kan plante en Tønder Festival-skov" 

I uge 17 (22.- 28. april) afholdes der en hel del aktiviteter i forbindelse med Bibliotekernes Verdensmålsuge. Årsagen til at det er i netop uge 17 skyldes FNs Verdensmål er 17 stykker, som både har med den grønne omstilling mm at gøre. 

Blandt de mange foreninger og organisationer der deltager er Tønder Festivalen. 

Bibliotekernes Verdensmålsuge sætter blandt andet fokus på vigtigheden af ​​at bevare og genoprette naturlige levesteder. Her vil Tønder Festival gerne byde ind for at støtte gode miljøinitiativer, og under mottoet “Lad din festivalbillet slå rødder” planter Tønder Festival et træ i lokalområdet for hver Tønder Festival-partoutbillet, der sælges i uge 17.

Lokal udvikling og engagement er en vigtig del af Tønder Festivals DNA. Ved at forpligte sig til lokal skovfornyelse er festivalen med til at skabe en håndgribelig indvirkning på biodiversitet og økosystemer, som lokale borgere i bogstavelig forstand kan tage og føle på.

”Den endelige placering af træerne er endnu ikke fastlagt og er meget afhængig af antallet. Tønder Festivalen vil gerne hjælpe til med at sætte fokus på Verdensmålene, og samtidig tilføre spirende natur til egnen,” siger Tønder Festivals direktør, Kristina Lehmann Schjøtt.

Med ”Lad din festivalbillet slå rødder”-initiativet håber festivalen at kunne inspirere festivalgæster til at engagere sig aktivt i miljøforvaltning, støtte regenereringen af ​​naturlige landskaber og skabe varige fordele for både miljøet og lokalsamfundet.

FAKTA: Bibliotekernes Verdensmålsuge afholdes hvert år i uge 17. Formålet er at gøre borgere klogere på FN's Verdensmål gennem en masse oplevelser, der alle er bygget op om bæredygtighed. Oplevelser der kan inspirere til bæredygtighed i hverdagen og være med til at hjælpe hele verdens mål på vej.

Læs mere om Bibliotekernes Verdensmålsuge her: https://tbib.dk/temaer/fns-verdensmaal

Du kan læse Festivalens pressemeddelelse ved at klikke her (åbner i nyt vindue), hvor der også er mulighed for at købe billet

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT