Emanuel samler ind til udvendig renovering

Emanuel samler ind til udvendig renovering

Emanuel i Skærbæk er ikke alene et alsidigt og aktivt kulturcenter med mange forskellige kulturelle tilbud, men også en markant og karakteristisk bygning i bybilledet. Sådan skulle det også gerne være i fremtiden. Derfor lægger bestyrelsen stor vægt på at pleje og vedligeholde den historiske ejendom fra 1909.

Det er baggrunden for, at bestyrelsen nu har planlagt en omfattende udvendig renovering af bygningen. 

Fugerne skal fornyes hele vejen rundt om huset, sternbrædder skal udskiftes, og taget skal shines op.  Så der er nok at tage fat på, og det kommer selvfølgelig til at koste en del penge. "Vi opererer med et samlet budget for renoveringen på 1,6 mio. kr" oplyser Emanuels formand, Tove Tersbøl.
Formanden fortsætter med at fortælle "Heldigvis har vi en god økonomi i Emanuel, så de første 200.000 kr. har vi allerede selv i kassen til
arbejdet. Men der er jo et stykke vej endnu, så vi skal ud at søge fonde, og vi vil også kontakte forretnings- og erhvervsdrivende i lokalområdet for at appellere til deres velvilje. Derudover håber vi, at lokalbefolkningen vil støtte os med små eller større beløb - alle bidrag er velkomne.

Dels tæller alle beløb, og dels er den lokale opbakning et godt rygstød, når vi skal søge fonde", siger formanden.

Efter planen skal selve renoveringsarbejdet i gang i efteråret, og derfor håber bestyrelsen meget, at målet for indsamlingen - 1,4 mio. kr. - er nået sidst på sommeren. 

"Der har ved flere lejligheder været stor opbakning til at sikre og bevare bygningen på Tøndervej, og vi  håber selvfølgelig, at det også denne gang lykkes at komme i mål, så vi igen kan stå sammen om at fremtidssikre Emanuel, fastslårTove Tersbøl i en udsendt pressemeddelelse.

Indsamlingen starter 1. maj, og bidrag kan overføres til:
• MobilePay: 448079
• Bankkonto: 7045 – 1617511

Husk ved indbetaling at anføre navn og telefonnummer.

Fakta

Emanuel blev opført som dansk frimenighedskirke i 1909.

Efter 70 år blev kirken lukket i 1979. De seneste år var menigheden blevet mindre og mindre, og der var derfor ikke længere økonomi til at drive kirke.

Ved lukningen var der usikkerhed om bygningens fremtid, og på et tidspunkt var nedrivning en reel trussel. I første omgang overtog Rebbølcentret den tidligere kirke og forsøgte at anvende den til forskellige folkelige arrangementer.

Det var dog med begrænset succes, og i 1986 dannede en kreds af lokale borgere foreningen Emanuel, der overtog bygningen og udviklede den til et moderne kultur- og forsamlingshus.

Siden 1986 er der investeret mange penge og frivillige kræfter i istandsættelse, vedligeholdelse og udbygning af ejendommen, og der har været stor lokal opbakning til at sikre og værne om stedet. Nu trænger den mere end 100 år gamle bygning til en grundig renovering af murværk, tag og træværk, og Emanuels bestyrelse håber igen på velvilje og opbakning.

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT