Kattefoderplads skal flyttes efter affaldsøer er sat op

Kattefoderplads skal flyttes efter affaldsøer er sat op

Lige i udkanten af parkeringspladsen "Solsikkepladsen" i Tønder har kattevenner igennem flere år sørget for at hjemløse katte kunne få mad og blevet kikket til. 

Men efter at der nu er lavet affaldsøer tæt på Solsikkepladsen, så skal kattefoderpladsen fjernes mener Tønder kommune.

Det skyldes, at området hvor kattene fik foder nu skal laves om fra kratbeplantning til betonfliser. 

Det har fået en større diskussion i gang. Blandt andet på en lokal facebookgruppe, hvor Susanne Kriegbaum Sørensen undrer sig over at der skal laves om nu, så foderpladsen bliver fjernet. Hun håber at der stadig kan være plads til kattene stadigvæk. 

Frivillige har sørget for mad til kattene og hvis de er syge så sørger de også for at hjælpe dem med medicin mm. 

Mange turister i årenes løb har nydt disse katte, når de er gået til og fra deres biler og op til gågadesystemet. 

Tønder Kommune har endnu ikke afgjort om der skal lægges betonfliser på området hvor kattene i dag bliver fodret, men en medarbejder fortæller i opslaget, at der højst sandsynligt bliver anlagt bede og beplantning på området. 

Opslaget på Facebook har medført en sand byge af kommentarer om kattene og om de skal fodres eller ej. 

En af dem der kommenterer er Ulla Højen som skriver "Kattene er neutraliserede, raske, mætte og en turistattraktion. Det er frivillige, vi kan takke for det. Såvel det praktiske arbejde som økonomien bag. Det er katte, der er blevet så grueligt svigtede af mennesker, nu også af en offentlig myndighed. En offentlig myndighed, der ikke har overholdt sine aftaler med en gruppe borgere, der har gjort noget godt for Tønder by. Er det sådan, man driver kommunalpolitik? Svigt, svigt, svigt. Det er skammeligt. Det burde få konsekvenser for de pågældende beslutningstagere."

Ulla Højen fortæller til TønderNYT, at hun ved at repræsentanter for dem der står for fodringen af kattene skal snarest til møde med folk fra kommune. 

Pernille Schlüter tilføjer i opslaget "Det måtte komme en dag, det har vi altid vidst var en risiko - for vi fik ikke kommunens tilladelse til, at oprette foderplads. Men de var da glade for, at "problemet" med herreløse katte blev ordnet - de har ikke smidt så meget som en krone efter de tusindvis af kr Tønder kattehjælp har brugt "

Et forslag til foderpladser kunne være at man rykker kattefoderstationer og kattehusene lidt over mod den grønne plæne, hvor der vil være mulighed for at kunne have fodringen der. 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT