Ny kunst på borgmesterkontoret

Ny kunst på borgmesterkontoret

Tønders borgmester Jørgen Popp Petersen er kendt for sin store interesse for kultur og kunst. 

I gennem 2023 har den lokale kunstner Else Pia Erz haft flere af sine mange billeder hængende som udstilling på borgmester Jørgen Popp Petersens borgmesterkontor på Tønder Rådhus. Nu er tiden kommet til at der er en ny kunstner på kontoret

"Ansigter" hedder udstillingen på borgmesterkontoret, som de mange borgere og gæster der gæster borgmesterens kontor, kan glæde sig over at opleve. 

Ialt 32 små og store malerier med ansigter er hængt op. Det er også en lokal kunstner Adam Gabriel, som står bag udstillingen.

Kunstneren Adam Gabriel og borgmester Jørgen Popp Petersen

En ny kunstner hvert år

Kunsten på Borgmesterkontoret bliver skiftet ud en gang om året. Det bliver normalt markeret med en lille fernisering. I 2023 udstillede kunstneren Else Pia Erz, som borgmester Jørgen Popp Petersen takkede med blandt andet disse ord: ”Jeg har virkelig nydt dine billeder, kunsten på væggene giver anledning til mange gode snakke”.

Adam Gabriel har atelier på Stationsvej 1 - 6280 Højer, men rejser også en del rundt for at undervise i kunsten at male. 

De 32 ansigter, som man kan opleve på Borgmesterens kontor, er en del af et stort projekt med 1000 ansigter, fortalte Adam  Gabriel ved ferniseringen. ”Ansigterne passer godt til lokalet, for en kommune handler om mennesker og mennesker interesserer mig”, tilføjede han og fortsatte: ”Vi er så mange mennesker i denne verden, og vi er alle forskellige, det vil jeg gerne vise i mine billeder, hvor jeg gentager motiverne, der netop gennem gentagelsen bliver forskellige”. 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT