Kendt politimand gæstede Rødekro onsdag

Kendt politimand gæstede Rødekro onsdag

Det er ikke hver dag, at en kendt politimand gæster Rødekro. Den kendt Vlado fra programmet "Politijagt" gæstede onsdag Karvil i Rødekro og underholdte 150 gæster.

Vlado har været ansat i politiet i 39 år og har de sidste 15 år været en fast person i "politijagt" hvor han jagter folk som ikke gør tingene korrekt når de kører.

 

 

Vlado's kontakt til bilforhandleren Karvil i stand sidste år. Her var hans hustru igang med at skulle tage en eksame, og for ikke at ville forstyrre, så kørte han ud til forskellige steder. Et af disse steder var hos Karvil i Odense, hvor han kikkede på bil, da hans nok trængte til at blive udskiftet. 

Her forelskede han sig i en bil, som han købte og siden da startede et samarbejde mellem Vlado og Karvil, hvor han er ude i flere af deres afdelinger og holde foredrag om hans medvirkedende i "Politijagt". 

Tirsdag havde Vlado været i Sønderborg, hvor han også holdte foredrag i en Karvil - filial, og derfor havde han brugt dagen på at køre rundt i Sønderjylland inden han skulle være i Rødekro onsdag aften. 

 

 

Til AabenraaNYT og TønderNYT fortæller Vlado at han også havde været en tur i Tønder og de små veje i området, hvor han havde kørt rundt for at kikke. Det havde bragt ham over grænsen til Tyskland. Vlado har igennem sin lange arbejdsperiode i Politiet været ansat 10 år i rigspolitiet hvor han også har været i Sønderjylland gennem sit arbejde. 

Under foredraget i Rødekro viste han flere klip fra programmet, men grundet rettigheder kan vi ikke vise video fra foredraget.

Stor interesse for at fange spritbilister

Vlado startede sit foredrag med at fortælle at en af hans store interesser er at fange spritbilister. I et af de klip han viste i Rødekro, var fra en scene i "politijagt" 

Det afstedkom mange grin undervejs, da Vlado var meget underholdende at høre på og folk lyttede meget interessrede med i hvad han fortalte om pågældende sekvens. 

Vlado fortæller at man er begyndt at være mere tilbageholdende når det drejer sig om dyre biler i millionklassen med at konfiskere disse på baggrund af at der har været kørt uansvarligt og meget farligt. Det skyldes, at det skal stå i forhold til hvor stor en byrde det er i forhold til forseendelsen. 

Der foregår ca 25-30.000 forseelser er med spiritus men det nu er mere forseelser med stoffer i blodet man fanger. Det er ca det dobbelte set i forhold til spiritus. 

Kokain kan spores i blodet i op til 12 timer efter at det er taget, mens hash er i blodet helt op til 24 timer efter at det er indtaget. 

 

 

Farten i Jylland er alt for høj

Det er ikke kun spritbilister, som Vlado der gerne kører på motorcykel, fanger. Han kikker også efter bilister som kører for stærkt. 

Farten på Fyn og Sjælland ligger i gennemsnit på ca 77 km/t mens den i Jylland ligger på ca 83 km/t i snit. 

En af de bilister, som Vlado husker tilbage på, som han har fanget var en tysk bilist der kørte 231 km/t på den sydjyske motorvej, og som han jagtede ned gennem Jylland. Bilisten kørte så stærkt at han ikke så i bakspejlet at der kørte en motorcykelbetjent med udrykningsblink lige efter ham, og han kørte så hurtigt at Vlado ikke kunne nå at overhale ham. Til Vlados held så var der fartbegrænsning ved grænsen så her kunne han nå at stoppe tyskeren. 

Vlado anbefaler at man taget et kørekursus så man får genopfrisket sine færdigheder i hvordan man skal bremse ordentligt. så risikoen for uheld mindskes betydeligt. 

I et af de forskellige videoklip politibetjenten viste under foredraget, var fra en scene hvor en 17 årig ikke havde det nødvendige kendskab til at få bremset bilen på forsvarlig måde så den rullede rundt flere gange. 

Han ville også gerne havde vist et klip fra en sag men da den var under 2 år gammel så kunne han ikke vise den, men når han holder foredrag i efteråret så kan han vise den der.

Det var et klip fra en som bliver påkørt af politiet, da de skulle have stoppet føreren. Retten har i juni 2022 afsagt dom i juni 2022 om at det var i orden. 

 

 

Godt til ganen i pausen og selfies

Karvil havde sørget for at der var godt til ganen i pausen, hvor folk også kunne kikke på biler. Ligeledes var Vlado i hopla, hvor der var en hel del som ville have et selfies med tv-staren og have en autograf i den bog som Vlado har skrevet.

Rutinetjek af scooter

Inden der blev plads til spørgsmål rundede Vlado sine eksempler ved sin medvirkende i "politijagt" af med et rutinetjek af en scooter. Her havde han en fornemmelse af at manden, der kørte den både havde alkohol i blodet og kørte uden kørekort. Men begge ting viste sig ikke at være rigtig. Vlado fortalte at han normalt gik og pralede med at sin politinæse næsten aldrig svigtede ham, men her var der lige et eksempel på at det kunne den

Vlado kom med ved en tilfældighed til at medvirke for 15 år siden i programmet "politijagt". Her havde produktionsselskabet bag den meget sete serie på kanal 5 været på besøg på hans arbejdsplads og hans overordene havde spurgt ham om om han kunne køre en tur med folkene derfra. Siden da er det kun gået en vej, og det er at han har medvirket i alle afsnit igennem de 30 sæsoner som serien er på indtil videre. 

Sæson 31 er optaget og købt af Kanal5 hvor den bliver sendt i efteråret 2024. 

Filialdirektør for Karvil i Rødekro Claus P Lorentzen spurgte Vlado om hvor er han henne om 5 år? Tjaa godt spørgsmål, kom svaret retur. Han ved det ikke, men overvejer når han har haft 40 års jubilæum næste år at gå på pension. Men han har muligvis en ny politiserie på banen, men kom dog ikke videre med hvad det er.

 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT