Hyldet på Politigården for sin bedrift

Hyldet på Politigården for sin bedrift

Fredag den 22. marts 2024 var en af hverdagens helte inviteret til at blive hædret på Politigården i Esbjerg.

Det var Michael fra Højer, som fik både diplom, buket blomster og en dusør på 1000 kr samt en stor tak fra politidirektøren for sin indsats.

Baggrunden for Michael ot hans hustru Tina var inviteret til Politigården skyldes, at de blev alarmeret af to tyske turister om aftenen den 25. november 23, hvor disse havde set en ældre mand liggende i vand i en grøft i udkanten af Højer, men de kunne ikke få ham op.

Manden var væltet på sin knallert og røget i grøften.

Michael hoppede resolut ned i det meget kolde vand, fik løftet manden op og begyndte hjertelungeredning sammen med Tina. Parret fortsatte til en brandmand overtog, hvorefter en ambulance og lægehelikopter nåede frem. Trods Michaels hurtige, resolutte og ekstraordinære indsats stod mandens liv desværre ikke til at redde.

”Du har udvist usædvanlig handlekraft og det sætter vi stor pris på i politiet. Det er af meget stor betydning, at borgere som dig er klar til at hjælpe medborgere og det vil vi gerne sige tak for. Dusøren er af en symbolsk størrelse, men vi håber, at du forstår den anerkendelse og store tak, som den er et udtryk for”, sagde politidirektør Frits Kjeldsen.

Efter overrækkelsen blev Michael Andersen og hans kone vist rundt på politistationen i Esbjerg, fortæller Politiet videre i deres opslag

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT