Opskriften på vinderkagen

Opskriften på vinderkagen

Skulle du tænke dig at smage vinderkagen, så har vi her modtaget opskriften fra Mie, som vandt DM i Lagkage ved Sønderjydsk Kagefestival lørdag i Tønder.

Lsæ opskriften her

Mies lagkage med et royalt twist

Sablébund

150 g hvedemel
50 g flormelis
15 g æg
100 g smør
1 tsk vaniljesukker
1 knsp. salt

Fremgangsmåde

Kør alle ingredienser i røremaskinen, indtil dejen netop er samlet
Sæt dejen på køl i en times tid og rul den ud i en tykkelse på ca. 3 mm
Stik en bund ud med en kagering på 24 cm
Bag bunden ved 200 grader i 10-12 minutter

 

 

Kransekage

400 g Odense marcipan
90 g sukker
90 g flormelis
30 g æggehvider
2 citroner (skallen)

Fremgangsmåde

Rør sukker, flormelis og æggehvider sammen
Ælt æggemassen ind i marcipanen sammen med citronskal og sæt dejen på køl, gerne til dagen
efter
Rul kransekagedejen ud og stik en bund ud med en kagering på 24 cm
Bag kransekagen ved 210 grader i ca. 10 minutter

 

 

Dacquoisebunde

170 g mandler
60 g pekannødder
70 g flormelis
190 g æggehvider
70 g sukker

Fremgangsmåde

Blend mandler, pekannødder og flormelis til en fin nøddemel
Pisk æggehvider og sukker til marengs
Vend nøddemel forsigtigt i marengsen
Sprøjt dejen ud i 2 bunde på 24 cm
Bag bundene ved 170 grader i 10-12 minutter

 

 

Kompot med stikkelsbær og æble

125 g rød æble (gråstenæble)
100 g stikkelsbær
25 g sukker
25 g citronsaft
1/2 vaniljestang
1 blad husblas

Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 15 minutter
Skræl og udkern æblerne og skær dem i tern
Kom æbletern, stikkelsbær, sukker, citronsaft og vanilje i en gryde og kog til æblerne er møre
Blend den varme kompot og tilsæt husblas
Sæt kompotten på køl

 

 

Daisymousse med karamelliseret hvid chokolade

3 blade husblas
100 g piskefløde
5 g Daisy the (fra A. C. Perch’s thehandel)
100 g vand
200 g karamelliseret hvid chokolade
200 g piskefløde

Fremgangsmåde

Kog vandet op og hæld det over theblandingen, lad trække i ca. 7 minutter og sigt thebladene fra
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 15 minutter
Kog fløde og the op, smelt husblas heri og hæld det over den hakkede chokolade
Rør rundt til chokoladen er helt smeltet og lad blandingen køle af til stuetemperatur
Pisk den rene fløde let og vend chokoladeblandingen i ad flere omgange

 

 

Gråsten æblemousse

2,5 blade husblas
1 tsk vaniljesukker
50 g sukker
10 g citronsaft
200 g æblemost af gråstenæbler
200 g piskefløde

Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 15 minutter
Kom vaniljesukker, sukker, citronsaft og æblemost i en gryde, kog det op og smelt husblassen heri
Lad æbleblandingen køle af til stuetemperatur
Pisk fløden til skum og vend æbleblandingen i ad flere omgange

 

 

Creme Chantilly

250 g piskefløde
30 g flormelis
1⁄2 vaniljestang

Fremgangsmåde

Fløde, flormelis og vaniljekorn piskes til skum

Marcipanbånd
250 g Odense marcipan
200 g flormelis
75 g glukose
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne sammen i røremaskinen, indtil marcipanen er ensartet og smidig

 

 

Chokoladeglasur

80 g mørk chokolade
150 g flormelis
Lidt vand

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen
Rør flormelis sammen med lidt vand i en gryde
Varm forsigtigt glasuren op, mens den smeltede chokolade tilsættes
Hæld den varme glasur direkte på kagen

 

 

Samling af kagen

Sæt kageplast rundt i kanten på en 24 cm kagering
Placer sablébunden i bunden af kageringen og læg kransekagen ovenpå
Sprøjt et lag stikkelsbærkompot ovenpå kransekagen, lad ca. 1 cm rundt i kanten være fri
Sprøjt Daisymousse ovenpå kransekage og kompot, start i kanten hvor der ingen kompot er
Placer den ene dacquoisebund ovenpå Daisymoussen
Sprøjt et lag af æblemousse ovenpå og slut af med den anden dacquoisebund
Lad kagen sætte sig helt på køl
Når kagen har sat sig, laves glasuren og hældes straks ovenpå kagen
Rul marcipanbåndet ud, skær siderne til og placer båndet rundt om kagen
Sprøjt dutter af creme Chantilly rundt i kanten af marcipanbåndet

Pynt

Kagens pynt består af macaronskaller, chokolade og marcipan i forskellige farver

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT