En fest for sanserne ventes lørdag i Højer

En fest for sanserne ventes lørdag i Højer

Den 21. september 2024 afholdes den årlige fødevarefestival “Smag på Marsken” i Tøndermarsken. Dette event, som nu afholdes for 8. gang, samler lokale fødevareproducenter, forbrugere og interesseorganisationer for at fejre marskens unikke madkultur.

Programmet for dagen

Dagen byder på et væld af aktiviteter og oplevelser for både store og små. Her er et udpluk af dagens program:

  • 10:00: Åbning ved Henrik Frandsen, MF (M)
  • 10:10 - 17:00: Pladsens boder holder åbent
  • 10:15 - 12:00: Blues i gården ved Max Wolf Duo
  • 10:30: Byvandring med “Højer byvandringer” (varighed ca. 75 minutter)
  • 10:30 - 16:30: Hestevognstur, afgang fra Vandtårnet hver halve time
  • 11:00: Guidet tur i Marsken, Grøn stisløjfe (4,5 km, varighed ca. 2 timer)
  • 11:00 - 17:00: Workshop – Madværkstedet (sidste holdstart kl. 15:30)
  • 12:00 - 15:00: Trio-Jazz underholder med gamle jazz-standarder i spiseteltet
  • 12:00 - 15:00: Workshop – Klimakøkken ved Danutha Ehlers fra Folkets Have
  • 13:00 - 14:00: Talk – Mad og Monopolet – klima og fødevare-dilemmaer ved Løgumkloster Højskole
  • 13:00 - 15:00: Lammemenu ved Køkkenchef Steffen Snitgaard
  • 15:00 - 17:00: Koncert med Kasper Buch
  • 17:00: Tak for i år. Vi ses igen lørdag den 20. september 2025

Oplevelser og aktiviteter

“Smag på Marsken” er mere end blot en fødevarefestival. Det er en dag fyldt med smagsoplevelser, musik og læring. Besøgende kan deltage i workshops, hvor de lærer om lokale råvarer og tilberedningsmetoder, eller tage på guidede ture i marsken for at opleve områdets unikke natur.

Kendte kokke og madpersonligheder

Festivalen byder på deltagelse af flere kendte kokke og madpersonligheder. En af de mest bemærkelsesværdige er Steffen Snitgaard, som er køkkenchef og kendt for sin ekspertise inden for nordisk madlavning. Han vil stå for en lammemenu under festivalen. Derudover vil Danutha Ehlers fra Folkets Have afholde en workshop om klimakøkken, hvor hun vil dele sin viden om bæredygtig madlavning.

Lokale fødevareproducenter

Festivalen fremhæver de bedste fødevarer fra marsken. Lokale producenter som Højer Pølser, Naturmælk og Ribe Bryghus vil være til stede for at præsentere deres produkter. Der vil være mulighed for at smage og købe alt fra honning og chokolade til øl og lam.

“Smag på Marsken” er en unik mulighed for at opleve og smage på det bedste, marsken har at byde på. Med et rigt program og deltagelse af nogle af områdets bedste fødevareproducenter, lover dagen at blive en uforglemmelig oplevelse.

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT