Ny retning skal knytte unge tættere til lokalområdet

Ny retning skal knytte unge tættere til lokalområdet

Ny HF-business retning på Tønder Gymnasium skal knytte unge tættere til lokalområdet

Fra Foråret 2025: Ny HF-business Uddannelse

Fra foråret 2025 udbyder Tønder Gymnasium en ny HF-retning, nemlig HF-business. Dette initiativ er en del af en fælles dagsorden om at tilbyde stærke uddannelser til unge, der ønsker at blive i lokalområdet.

Hvad er HF?

HF står for Højere Forberedelseseksamen og er en 2-årig gymnasial uddannelse, der giver adgang til korte og mellemlange videregående uddannelser. Nogle elever går også direkte ud i erhvervslivet med en HF.

Nye muligheder for lokale unge

Med den nye business-retning sikrer Tønder Gymnasium, at unge, der ønsker at blive i lokalområdet, kan tage en uddannelse, som lægger fundamentet til 2-årige merkantile videregående uddannelser som fx finans-, markedsførings- eller oplevelsesøkonom eller ejendomsmægler.

Det almene gymnasium og HF er uddannelsesmæssige succeser

Rektor for Tønder Gymnasium, Karl Jørgen Møller, siger: “Det almene gymnasium og HF er uddannelsesmæssige succeser. De unge kan lide STX og HF – og vælger dem. Mange tror, at når man vælger det almene gymnasium, er det den lige vej ud af kommunen mod de store universitetsbyer efterfølgende, men det behøver slet ikke være tilfældet. Tallene viser et mere nuanceret billede. Med den nye HF-business tilbyder vi en genvej til en erhvervsrettet karriere – samtidig med, at de unge får en god almen gymnasieuddannelse med alt, hvad der hører til af samfundsforståelse og dannelse.”

Samarbejde med Lokale Virksomheder

De almene gymnasier har traditionelt ikke haft mest fokus på erhverv, men med den nye HF-business får unge mulighed for et spændende uddannelsesvalg, hvor man blander de almene fag med de merkantile. Ifølge Karl Jørgen Møller giver denne blanding et større manøvrerum.

Støtte fra Tønder Erhvervsråd

Formand for Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelkvist, hilser den nye uddannelsesretning velkommen: “Tønder Erhvervsråd bakker op om de initiativer, der kan skabe vækst og udvikling på vores egn og samtidig understøtte behovet for mere iværksætteri. Med tiltaget, HF Business, får man styrket de forretningsmæssige færdigheder og får derved rustet de unge til at træde ind i en selvstændigheds- og iværksætterkultur, uden at de nødvendigvis skal flytte fra vores egn.”

Optagelse fra marts 2025

Unge, der er interesseret i den nye uddannelsesretning, kan søge om optagelse fra marts 2025 med henblik på at starte i august 2025.

 
Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT