Mens Politiet var der, råbte højtråbende gruppe til forbipasserende

Mens Politiet var der, råbte højtråbende gruppe til forbipasserende
Lørdag var Syd- og Sønderjyllands Politi igen til stede i Skærbæk med Den Mobile Politistation fra klokken 16-18. Borgerne i Skærbæk har den seneste tid oplevet utryghedsskabende adfærd i byen. I den sammenhæng er tilstedeværelsen i byen øget, og Den Mobile Politistation har været til stede de seneste dage for at komme i dialog med borgerne. Det skriver Politiet på X
 
Trods at Syd og Sønderjyllands Politi var til stede, så hindrede det ikke en mindre gruppe beboere fra Asylcentret i at stå og råbe efter folk.mens de sad og drak
 
Mange opsøgte igen lørdag betjentene, som stod klar til at høre om borgernes oplevelser. Syd- og Sønderjyllands Politi modtog information om yderligere to hændelser, som nu skal behandles og efterforskes aktuelt. De to hændelser handler om upassende adfærd og uorden, ligesom størstedelen af de hændelser, politiet indtil nu har modtaget fra borgerne. 

Mens Den Mobile Politistation var i byen, opsøgte borgere betjentene for at fortælle om en gruppe beboere fra aylcentret, som netop på det tidspunkt gik rundt i området, sad og drak og råbte efter forbipasserende. Betjentene opsøgte derfor gruppen for at tale med dem. Gruppen blev bedt om at forlade stedet. 

”Vi tager alle henvendelser om problematikken alvorligt, og de indgår i det samlede billede af situationen. Vi vil fortsat opfordre borgerne i Skærbæk til at kontakte politiet, hvis de oplever utryghedsskabende adfærd eller er vidne til direkte kriminalitet”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Politiet har forståelse for borgernes utryghed overfor situationen i øjeblikket. Den knyttes til beboere på byens asylcenter, og for Syd- og Sønderjyllands Politi er det vigtigt igen at slå fast, at det er et fåtal af beboerne, som menes at stå bag den adfærd, som skaber utryghed. En mindre gruppe, som politiet har fokus på, mens der for de resterende beboeres vedkommende er tale om mennesker, hvis adfærd sagtens kan forenes med borgerne i Skærbæk. 

Syd- og Sønderjyllands Politi fortsætter sammen med øvrige myndigheder indsatsen for at stoppe den uhensigtsmæssige adfærd og få genoprettet trygheden blandt borgerne i Skærbæk. 
Et af de kommende tiltag er et borgermøde på onsdag den 14. august, som er arrangerer af Tønder Kommune. Her deltager også Syd- og Sønderjyllands Politi: 

”Vi håber på borgermødet at komme i dialog med endnu flere borgere, end vi allerede har været omkring problematikken i Skærbæk. Vi er klar til at fortælle alt, hvad vi kan, om de henvendelser, vi har fået, og status på dem, ligesom vi vil fortælle borgerne om de tiltag, vi gør”, siger politiinspektør Henrik Trahne Jensen. 

Syd- og Sønderjyllands Politi fortsætter den øgede patruljering i området. 

FAKTA
Borgermøde i Skærbæk
• 14. august 2024
• Kl. 17 til senest 18.30
• Skærbækcentret, Konferencesal Lilla
Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT