Mange besøgte Den Mobile Politistation fredag

Mange besøgte Den Mobile Politistation fredag

Mange besøgte Den Mobile Politistation fredag: Politiet fortsætter indsatsen i Skærbæk - lørdag kan du igen besøge den mobile politistation når de igen holder ved SuperBrugsen mellem kl 16-18. Derved håber Politiet også at folk der ikke har kunnet komme på hverdage, har mulighed for at møde op lørdag sidst på eftermiddagen.

Politiet deltager ved borgermøde på onsdag i Skærbækcentret.

Fredag fra klokken 16-18 var Den Mobile Politistation til stede i Skærbæk, i forbindelse med at borgere den seneste tid har oplevet utryghedsskabende adfærd i byen.

Mange borgere benyttede sig af muligheden for at tale med de to betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller Politiet i en udsendt pressemeddelelse lørdag morgen. 

Mens TønderNYT var på besøg kunne vi også se at der kom flere yngre par, der ville fortælle om deres oplevelser til de to fremmødte politibetjente.

Politiet modtog information om 5-7 hændelser, som nu skal behandles og efterforskes aktuelt. Hidtil har størstedelen af de henvendelser og anmeldelser, som Syd- og Sønderjyllands Politi har modtaget, handlet om upassende adfærd og uorden. Det er også tilfældet med de hændelser, som borgerne overgav til politiet ved Den Mobile Politistation i Skærbæk fredag. En af hændelserne formodes at være en intern episode mellem beboere på asylcentret.

Opfordret til at henvende sig til Politiet med fortælling af hændelser

”Vi har opfordret borgerne til at henvende sig til politiet, hvis de oplever utryghedsskabende adfærd eller direkte kriminalitet, og det, kan vi se, at borgerne har lyttet til. Det gør, at vi har et helt aktuelt billede af, hvad der foregår og kan agere efter det”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det er fortsat politiets opfattelse, at den adfærd, der skaber utryghed blandt borgerne, er relateret til få personer fra asylcentret i byen. På centret bor primært ukrainske familier, som er i en vanskelig situation og har brug for hjælp i Danmark. Ved et dialogmøde torsdag med beboerne blev politiet bekræftet i den opfattelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi er i tæt samarbejde med øvrige myndigheder om at løse problematikken:

”Det er vi i fuld gang med. Det er vigtigt igen at slå fast, at der er tale om et problem med enkelte beboere – det er ikke et generelt problem på asylcentret. De få personers adfærd skal høre op, så trygheden kan genoprettes i Skærbæk”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Onsdag den 14. august har Tønder Kommune inviteret til borgermøde i Skærbækcentret. Her deltager Syd- og Sønderjyllands Politi.  

Dialogen er vigtig i en situation som denne, og den håber politiet igen at få, når der på onsdag er borgermøde. Politiet vil bidrage med information om situationen og indsatsen, ligesom politiet svarer på de spørgsmål, som de fremmødte borgere måtte have.

Den øgede tilstedeværelse fra politiets side fortsætter de næste dage med øget patruljering, og i dag vil Syd- og Sønderjyllands Politi igen være til stede med Den Mobile Politistation på Storegade i Skærbæk fra klokken 16-18.

FAKTA

Borgermøde i Skærbæk

  • 14. august 2024
  • Kl. 17 til senest 18.30
  • Skærbækcentret, Konferencesal Lilla
Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT