Tønder Kommune tilbyder nu 56 familier en chance for at blive klogere på, hvordan man lever mere bæredygtigt og hvordan hverdagsvalg påvirker vores miljø. Deltagerne får specialiseret viden og værktøjer til at træffe bæredygtige valg, der ikke kun gavner miljøet, men også forbedrer livskvaliteten for dem selv og deres samfund.
Projektet er støttet af den nationale Landdistriktspulje og er en del af kommunens plan for at mindske CO2-udslippet inden 2030.
Hvad får du og din familie ud af at deltage?
- Lær, hvordan man lever bæredygtigt
- Mød andre familier, der også gerne vil være mere miljøvenlige
- Kom med til sjove arrangementer, der lærer jer om alt fra grøn transport til, hvordan man sparer på energien
- Få en plan med konkrete ideer til, hvad I kan gøre anderledes i hverdagen
- Mulighed for at sætte bæredygtighed på dagsordenen i jeres lokalområde
Alle kan være med
"Vi håber at se mange forskellige slags familier i projektet. Lige fra enlige, over familier til bedsteforældre eller bofællesskaber. Alle kan være med. Det vigtigste er, at deltagerne har lyst til at lære mere og hjælpe med at gøre en forskel," siger Mikkel Blønd Vestergaard, der er klimakoordinator i Tønder Kommune.
Projektet starter med et arrangement den 25. maj og slutter, når de tilmeldte familier modtager deres helt egen klimahandleplan sidst på året.
Din familie skal være:
- interesseret i den grønne omstilling
- nysgerrige på nye måder at gøre tingene på
- have lyst og modet til at lave små eller større justeringer i hverdagen, baseret på Energitjenestens anbefalinger
- klar til at deltage i de forskellige aktiviteter, der er en del af projektet
Det er vigtigt, at familien bor sammen - på samme matrikel - for beregningerne og anbefalingerne kan kun laves på en husstand.
Planerne der udarbejdes bliver individuelle, så familier der ønsker at rejse flere gange om året, også kan få anbefalinger til, hvordan de kan fortsætte med det.
Baggrund
I efteråret 2023 blev Tønder Kommunes Klimahandleplan godkendt. I planen er der beskrevet forskellige indsatser og projekter, der skal sikre at Tønder Kommune i 2030 kan komme i mål med den CO2 reduktion, som er beskrevet i FNs, EU's og regeringens klimamål. En af indsatserne, er en indsats overfor borgerne, fordi der i arbejdet med formuleringen af klimahandleplanen blev efterspurgt mere viden, og især faktuel viden, om CO2 reduktion i private hjem.
Tønder Kommunes har modtaget 530.000 kroner fra den nationale Landdistriktspulje, der skal bruges til at uddanne 56 klimafamilier, fordelt over hele kommunen.