Efter seks ugers succesfuld drift møder Skibbroen modstand fra en af naboerne og kommunen
"Skibbroen har nu været i gang i omkring seks uger, og kunderne har taget godt imod os". Det fortæller Anja fra den genåbnet bar Skibbroen.
Men det kan man ikke sige om en af naboerne og kommunen.
"Vi er bekendt med, at musikniveauet skal holdes på et niveau, hvor alle kan være der, og vi tager også hensyn til naboer. Men at vi skal stilles til ansvar for, at befolkningen larmer ude på gaden, kan det virkelig passe? Ude på Skibbro Torvet er der en del unge, som render rundt. Når de drikker, så er der nogen af dem, som råber lidt højt." tilføjer medindehaveren til TønderNYT videre.
Tiltag for at mindske støj
Skibbroen har allerede taget ansvar og implementeret støjreducerende foranstaltninger
På Skibbroen har de lukket vinduerne, så der ikke kommer lyd indefra ud på gaden, når de spiller musik. I gårdhaven er højttalerne slukket.
Her er de også i gang med at lave støjmålingerne, som Tønder Kommune gerne ønsker, at de laver. "Vi har ikke åbnet Skibbroen for at genere nogen, men for at tilføre et godt og trygt sted at gå i byen og have det sjovt." fortæller Anja
I forvejen har parret bag Skibbroen også baren "Marleys" i Aabenraa, og kender derfor til hvordan de skal håndtere tiltag, som kan støjreducere stedet.
En bar for alle aldersgrupper
Skibbroen tiltrækker både unge og ældre gæster
Det er primært den ældre målgruppe, som baren på Skibbroen har besøg af, og de kan være lige så højlydte som de unge. "Det er jo en bar, vi har åbnet, ikke noget diskotek. Hvis vi ville have åbnet et diskotek, havde vi fundet andre lokaler til det formål." fortæller Anja videre til TønderNYT.
Anja pointerer også at folk glemmer lidt, at der har været beværtning på Skibbroen i mange, mange år, og bare fordi der lige har været en pause, så behøver de ikke lave klager ud af det.
Når der er åben især fredag og lørdag, så ser man tit unge under 18 år stå ude på Skibbro pladsen, hvor de fester, så alle kan høre det i hele nabolaget. Men disse under 18 år har baren på Skibbroen ikke noget at gøre med da man skal være 18 år for at kunne komme ind på baren.
Politiet kommer også hos os flere gange for at se hvordan det går, og de har ikke haft noget at pege på, konstaterer Anja videre da vi taler med hende om den klage, der skulle være kommet ind til Kommunen.
Hun undrer sig over at pågældende klager ikke henvender sig direkte til Skibbroen for at tage en dialog med parret om hvad det er klageren mener skulle være af larm.
Skibbroens historie
En lang tradition for beværtning og samvær
Skibbroen har en lang historie som et centralt samlingspunkt i byen. I mange år har stedet været kendt for sin hyggelige atmosfære og gode service. Det har været et sted, hvor både lokale og besøgende kunne nyde en drink og godt selskab.
Dette har det nye værtspar på Skibbroen også taget med i deres nye bar, som de har åbnet lige efter sommerferien. "Vi er glade for at vi har kunne genåbne og fortsætte denne tradition i denne historiske bar"
Fremtiden for Skibbroen
Forberedelser til travle perioder og fortsat samarbejde med myndighederne
"Vi er glade for at have overtaget Skibbroen, og vi ønsker naturligvis, at det bliver en succes, og at vores kunder kan lide at komme hos os. Vi går ind i en travl periode med oktoberfest og julefrokoster, så vi kan allerede sige nu, at der vil komme mere støj ude på gaden. Vi har fulgt alle retningslinjer fra kommunen og har et rigtig godt samarbejde med politiet." lyder det videre.
I november og december har man også planlagt to større kunstnere som gæster Skibbroen, Hvem det er, kommer senere frem, men folk kan allerede nu glæde sig fortæller medindehaveren videre til TønderNYT
Et opråb til Kommunen
Skibbroen undrer sig over kommunens håndtering af klager
Parret bag Skibbroen undrer sig over, at kommunen henvender sig ved den mindste klage, de får, som slet ikke har noget med musikken at gøre, men støj fra gaden.
De har tænkt over om det er samme problem som andre beværtninger i byen har. Det virker ikke særligt fremmende overfor at starte noget op i Tønder by, når der klages over støjproblemer, som kommer ude fra bymiljøet.
"Den generation, der klager, glemmer måske, hvordan det var, da de selv var unge og gik i byen. Så lad nu de unge være unge og lade de ældre slå sig lidt løs. Der skal være liv i bymidten - og vi kunne forstå, hvis vi spillede høj musik i hverdagene - men vi har altså kun åbent torsdag, fredag og lørdag." slutter Anja inden hun skal videre i planlægningen af de kommende julefrokoster.