Syd- og Sønderjyllands Politi havde lørdag den 7. september inviteret til stort åben hus på politistationen i Padborg.
Her kunne man blandt andet møde mere af de medvirkende fra DR-serien Grænsepolitiet
Politistationen i Padborg er noget anderledes end mange andre politistationer. Her har man fokus på grænsen, og med hvem der kommer ind og ud af grænsen mellem Danmark og Tyskland.
Mens TønderNYT var på besøg til Åben Hus arrangementet var der anslået ca 5-600 personer, som valgte at bruge denne lørdag på at se de mange funktioner en grænsepolitistation kan tilbyde.
Det var mulighed for at se hvordan stationen ser ud indvendig. Blandt andet har stationen mulighed via store skærme at overvåge hele grænseområdet og følge grænsegængere som skal kikkes nærmere på enten ved grænsen eller inde i landet.
Stationen har også kunst på væggene. Både fra 1922 men også nutidskunst. Det er tegninger som en del af Ukrainerne, som har været inde på stationen da de søgte asyl i Danmark.
Når folk kommer ind i Danmark og søger asyl, er det typisk det første møde en tur til politistationen i Padborg. Her bliver de tjekket om de tidligere har søgt asyl i et andet land.
Med den nye metode med at tage fingeraftryk digitalt, så kan politiet nemmere undersøge om det er en asylansøger som har søgt asyl i et andet land og derfor skal sendes retur ellers bliver de sendt til Sandholmlejren bagefter hvor deres asylsag starter.
Ude på den store parkeringsplads, var der også mange aktiviteter. Her kunne folk se hundeopvisninger både med patruljehunde og narkohunde, hvordan de arbejder.
For de som elsker at ledde efter ting, så var der også mulighed for dette. I to biler havde en af de medvirkende fra DR-serien Grænsepolitiet gemt 10 ting i hver bil. Når folk fandt disse ting kunne få en keyhænger og en lille pose vingummier.
Politiet også på vand
Det er ikke kun på land, at Syd- og Sønderjyllands Politi operer med deres indsats. Også på vandet kan de indsætte deres forholdsvis nye båd. "I aftes og i nat har vi været ude ved Sønderborg for at tjekke op" fortæller Steen S fra Politiet. Han fortæller videre til TønderNYT, at han har været den hovedansvarlige for designet af båden.
"Vi kan indsætte båden både på den østlige side af politikredsen, men vi bruger den også ude på den vestlige del af kredsen, hvor vi indsætter den" fortæller han videre, og tilføjer "selv når vi er mange i båden kan man ikke mærke det, da den er konstrueret så den også kan sejle i selv større bølger".
Men Syd- og Sønderjyllands Politi håber også at dagen vil gøre at flere har lyst til at søge ind i Politiet enten som politikadet eller politibetjent. Som politikadet så vil man allerede som 18-årig kunne søge ind til Politiet.
Mød Politiet på Det Blå Gymnasium/Tønder torsdag den 12. september kl. 19.00 - 21.00
Kunne du tænke dig at forebygge kriminalitet? Vil du arbejde for et trygt og sikkert samfund? Og har du lyst til et job, hvor ikke to dage er ens?
Så kom til Politiets jobinformationsmøde og hør mere om politiets uddannelser og fremtidsmulighederne efter endt uddannelse.
Forbered dig inden mødet ved at læse mere om job, uddannelser og adgangskravene til Politiskolen, så der bliver mere tid til en snak om den konkrete hverdag som politikadet og politibetjent.
Sådan tilmelder du dig
Tilmeld dig ved at sende datoen for arrangementet, dit fulde navn, din e-mail, fødselsdato og dit telefonnummer til
Du kan sagtens tilmelde flere personer - sørg bare for at skrive disse oplysninger for hver person i din e-mail.