Lille friskole med stort hjerte for børnene

Lille friskole med stort hjerte for børnene

Sponseret artikel men skrevet ud fra TønderNYTs manifest

I Løgumkloster midt inde i byen på Markedsgade 35 ligger Løgumkloster Friskole. Udefra ser den ikke ude af meget men det er en lille rummelig friskole med plads til flere elever.

Lige så snart man træder ind i friskolen, så mærker man at det er en friskole, som tænker på børnenes læring

2-lærer ordning

Løgumkloster Friskole har omkring 50 elever, og de fleste af timerne foregår med 2 lærer i hver klasse, så der er god mulighed for at hjælpe de elever der har behov for dette. 

På skolen går der almindelige børn uden diagnoser, men også børn som eksempelvis har autisme eller ADHD. Her er det tit at der skal laves specielle aftaler for at eleven kan trives i skoletilbuddet som Løgumkloster Friskole kan give. 

Konstitueret skoleleder Bo fortæller til TønderNYT "For os som friskole, er det meget vigtigt at skolen tilpasser sig eleven og ikke eleven der tilpasser sig skolen", da vi besøger skolen lige før sommerferien. 

Netop 2-lærer ordningen i de relativ små klasser som Løgumkloster Friskole har fordelt på 3 fællesklasser gør, at også børn som har behov for lige at få den ekstra hjælp i undervisningen kan drage fordel af 2-lærer ordningen. 

Mens TønderNYT var på besøg på Løgumkloster Friskole, så vi hvordan dette udmøntes i to af disse fællesklasser. Da de store elever havde matematik var en af lærerne gået i et mindre lokale med to af eleverne, som havde mere behov for at få en mere intensiv undervisning - nærmest 1:1 undervisning hos disse. Den anden lærer havde så de elever, som kunne arbejde selv med opgaverne men hjalp også der hvis der var nogen som havde behov herfor.

Samlæste klasser

Den konstituerede skoleleder fortæller TønderNYT om de mange fordele ved at gå på Løgumkloster Friskole, da vi er på besøg. Vi kan kun give ham ret. Det er en fantastisk friskole med de mange tilbud i undervisningen friskolen tilbyder. 

"Vi har samlæste klasser og det er meget vigtigt for os" fortæller skolelederen. Det må vi høre lidt nærmere om. 

Samlæste klasser er noget som Løgumkloster friskole praktiserer og som udvikler eleverne en hel del. Med de samlæste klasser samles elever fra flere klassetrin, hvor de ældre elever hjælper de yngre. 

"Vi kan mærke, at det er ikke kun i skolen effekten af de samlæste klasser" forklarer Bo videre.

Når vi er på lejrskole, så mærker vi også at de ældre elever passer godt på de yngre elever når vi er afsted. 

Det er også med til at støbe den hele elev, som vi stolt siger at vi gør med vores elever. Det er ikke udelukkende 12-taller vi stræber efter, men at støbe vores elever, så de kan begå sig i samfundet når de er færdige med at gå på Løgumkloster Friskole.

2 lejrskoler om året

I forhold til kommunale skoler, så gør Løgumkloster Friskole meget ud af at tage afsted på 2 årlige lejrskoler.

Den ene er ca 100 km og er på en spejderlejr, hvor der ikke er mobildækning. Men det gør at det bliver endnu mere sjovt at være afsted, da vi så kan meget mere på en lejrskole. 

Vi kan sagtens klare at være afsted med 50 elever, da også her passer de gamle elever godt på de yngre og hjælper dem med at begå sig på lejrskolen, hvor de fortæller dem hvad de skal gøre. Det er også med til at udvikle vores elever. 

Lejrskolerne er noget vi prioriterer meget, ligesom vi hvert år i december også har teatermåned, hvor vi arbejder med et bestemt tema. Alle elever er med til at arbejde med forskellige elementer til teaterstykket. 

Skoleleder Lennart Oberg sidder klar til at besvare dine eventuelle spørgsmål. Han kan kontaktes på 7474 5220 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.   Du kan også læse mere om friskolen på loegumklosterfriskole.dk 

Mere fra TønderNYT