Kæmpe sten fundet ved Sølsted

En af Peter Skydstrups venner kontaktede ham om at han nok havde en sten på sin mark, som han skulle havde lidt hjælp til at få gravet op.

Peter Skydstrup, der er indehaver af Visby Vinduer og Døre, har en gravemaskine så ja det kunne han jo godt lige hjælpe med. 

Men det tog ca 5 timer før stenen var gravet op, og et kæmpe hul var lavet i marken. 

Stenen var ikke bare en almindelig sten, men en kæmpe. Den lå flækket nede i jorden i flere dele, og det var et stort arbejde med at få gravet de enkelte dele op af jorden. 

"Hvad skal der ske med stenen" spurgte TønderNYT i dag Peter Skydstrup. Det ved vi ikke endnu, da den lige blev fundet i går, lød svaret. 

Derfor skal man i den kommende tid finde ud af hvad der skal ske, men for at få den flækkede sten væk fra marken i nærheden af Sølsted, så skal den læses på en blokvogn for at kunne transporteres afsted til den kommende placering 

Du kan her se en lille video TønderNYT har været ude onsdag at tage af den store sten, det er vores første take på drone, da vi i fremtiden også gerne vil bringe fotos og videos lidt fra luften af. Håber I vil bære over med at der er lidt hakker i videoen, men vi skal lige lære at flyve med drone. At lære at flyve med drone er ligesom at lære at køre bil. 

Her er et foto som Peter Skydstrup, Visby Vinduer og Døre har taget da han var ved at grave den store sten op. 

Som det kan ses på fotoet er det en meget stor sten som skulle graves op fra jorden. 

Image

Mere fra TønderNYT